Buzz

«Οχι άλλες προσευχές, μόνο πράξεις», διακηρύσσει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για την Ουκρανία

στα 10

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου διακήρυξε στήριξη στα μέλη της στην Ουκρανία και αναζητά πρακτικούς τρόπους αλληλεγγύης.

Flix Team
«Οχι άλλες προσευχές, μόνο πράξεις», διακηρύσσει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για την Ουκρανία

«Πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως πέρα από τις "σκέψεις και τις προσευχές" και να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην πρακτική βοήθεια που μπορεί να δοθεί στα μέλη και στην κοινότητά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του International Coalition for Film makers at Risk, Μάικ Ντάουνι στο Variety.

«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πώς να βοηθήσουμε καλύτερα, αλλά παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται και σε βρισκόμαστε συζητήσεις με εταίρους και μέλη πιο κοντά στα σύνορα στην Πολωνία και επεξεργαζόμαστε ποια είναι η καλύτερη μορφή απάντησης και βοήθειας με βάση τη γνώση της κατάστασης.»

«Υπάρχει το πρόσθετο πρόβλημα ότι πολλοί στην κινηματογραφική κοινότητα υπήρξαν έντονα εναντίον της Ρωσίας στις απόψεις τους, και αν αυτό αποδειχθεί ότι είναι μια παρατεταμένη επιχείρηση, αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει μια ήδη δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε ο Ντάουνι.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου έστειλε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου επιστολή στα 60 μέλη της από την Ουκρανία, υπογεγραμμένη από τον Μάικ Ντάουνι, την Ανιέσκα Χόλαντ και τον διευθυντή Ματίς Βάουτερ Νολ.

«Συνειδητοποιούμε ότι η τρέχουσα καθημερινή αύξηση της έντασης πρέπει να έχει αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία, το ηθικό και τη δημιουργική εργασία σας», ανέφερε η επιστολή. «Εκ μέρους της κοινότητας των 4.200 μελών της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας».

«Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος διαμορφωνόταν πάντα από σημαντικές αξίες. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι βασικά στοιχεία για τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους κινηματογραφιστές. Ως Ακαδημία και μέσω της δουλειάς μας, υποστηρίζουμε σθεναρά αυτές τις αξίες και διαμαρτυρόμαστε για οποιαδήποτε παραβίαση», προστίθεται στην επιστολή.

«Να είστε σίγουροι ότι στεκόμαστε δίπλα σας, υποστηρίζοντας το έργο σας με τον καλύτερο τρόπο».