Φεστιβάλ / Βραβεία

Ετοιμαστείτε για τα Future Shorts του φθινοπώρου

στα 10

Η φθινοπωρινή τους προβολή θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των Νυχτών Πρεμιέρας Cosmote. Διαβάστε Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Flix Team
Ετοιμαστείτε για τα Future Shorts του φθινοπώρου

Αυτή τη φορά τα Future Shorts κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα, αφού η προβολή της Παρασκευής θα είναι η πρώτη παρουσίαση του νέου του προγράμματος παγκοσμίως. Η «επίσημη» προβολή τους θα είναι μόνο μία, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 9 το βράδυ, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος – Κινηματογράφος Λαΐς (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός, Αθήνα), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες. Τις οποίες ίσως οργανώσετε εσείς! Για πρώτη φορά, η Big Secret, η εταιρία που διοργανώνει τις προβολές των Future Shorts στη χώρα μας, σας δίνει τη δυνατότητα να διοργανώσετε το δικό σας pop up festival οπουδήποτε στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο facebook ή να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 2106981083 και 4. Οσο για τις ταινίες του προγράμματος; Συνεχίστε την ανάγνωση!

«A Brief History of John Baldessari» των Χένρι Τζουστ, Άριελ Σούλμαν

blood

O Τομ Γουέιτς αφηγείται αυτό το κάθε άλλο παρά παραδοσιακό ντοκιμαντέρ για τον απροσδόκητο εικαστικό Τζον Μπαλντεσάρι, ο οποίος σε ηλικία 29 ετών έκαψε όλα του τα έργα και έκανε μότο του τη φράση «no more boring art», κάτι που έκανε πράξη με θεαματικό τρόπο από τότε μέχρι σήμερα.

«The Black Balloon» των Μπεν Σάφντι, Τζόσουα Σάφντι

blood

Ενας άντρας κουβαλά πολύχρωμα μπαλόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκςη. Οταν φύγουν από τα χέρια του, η κάμερα θα ακολουθήσει το ταξίδι ενός από αυτά. Το μαύρο μπαλόνι θα περιπλανηθεί ανάμεσα στους ανθρώπους για να ανακαλύψει ότι το ειδος μας περίπλοκο, ότι οι άνθρωποι είμαστε οτιδήποτε εκτός από σταθεροί, αλλά πάντα γεμάτοι ζωή.

Δείτε το τρέιλερ


«Rite» του Μάικλ Πιρς

blood

Ενας πατέρας κι ένας γιος των οποίων η σχέση δεν είναι ακριβώς ομαλή, περνούν ένα απόγευμα μαζί στα γενέθλια του δεύτερου. Μόνο που η απόφαση τους να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, το αλκοόλ και η βίαιη ατμόσφαιρα του γηπέδου, δεν θα είναι ακριβώς οι καταλληλότερες συνθήκες για να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος.

Δείτε το τρέιλερ


«Auf Der Strecke» του Ρέτο Κάφι

blood

Ενας μοναχικός άντρας, φύλακας ενός εμπορικού κέντρου είναι κρυφά ερωτευμένος με την υπάλληλο του βιβλιοπωλείου. Οταν ένα βράδυ στο τρένο γίνεται μάρτυρας επίθεσης εναντίον του υποτιθέμενου αντίζηλου του, κατεβαίνει από αυτό δίχως να δοκιμάσει να τον βοηθήσει. Μια απόφαση που θα τον βασανίσει και θα διαλύσει την ήρεμη μοναχική του ζωή.

Δείτε το τρέιλερ


«Café Regular, Cairo» του Ρίτες Μπάτρα

blood

Ενα ζευγάρι στο σημερινό Κάιρο ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ενα απόγευμα θα βρεθούν για έναν καφέ στο cafe Regular και για πρώτη φορά θα αποκαλύψουν πράγματα για τα οποία δεν είχαν μιλήσει ξανά μέχρι τότε. Πράγματα που θα βάλουν τη σχέση του σε δοκιμασία.

Δείτε το τρέιλερ