Φεστιβάλ / Βραβεία

Το νέο site του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι μια πραγματική αποκάλυψη!

στα 10

Ταξινομημένες με τον πιο εύχρηστο και αναλυτικό τρόπο, όλες οι ταινίες που έχει προβάλλει μέχρι σήμερα το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας ορίζουν την αρχή μιας βάσης δεδομένων που αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς - για μελετητές, σπουδαστές και απλούς θεατές.

Flix Team
Το νέο site του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι μια πραγματική αποκάλυψη!

Το νέο site του σταθερά υψηλών απαιτήσεων και ενδιαφέροντος, αλλά και διαρκώς ανερχόμενου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας περιλαμβάνει μια εύχρηστη, δίγλωσση βάση δεδομένων με τις παραπάνω από 200 ταινίες που έχει προβάλλει στα 6 χρόνια της ζωής του, σαν ένα εργαλείο ανθρωπολογικής μελέτης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές, ακαδημαϊκούς, ερευνητές αλλά και απλούς θεατές

Ταξινομημένες σε κατηγορίες με βάση όχι μόνο χρονολογικά και γεωγραφικά κριτήρια αλλά και τη θεματική του περιεχομένου τους, με λέξεις - κλειδιά που χρησιμοποιούνται ευρέως στις κοινωνικές επιστήμες και αφορούν μια τεράστια γκάμα θεμάτων, από τον ακτιβισμό, την πολιτική και τη θρησκεία μέχρι το φύλο, την παράδοση και τη μετανάστευση, οι ταινίες που ολοένα θα προστίθενται στη βάση δεδομένων του Φεστιβάλ γίνονται εύκολα προσβάσιμες σε ένα ακόμα μεγαλύτερο, εξειδικευμένο και μη κοινό.

Ethnofest Database

Με αυτόν τον τρόπο, το www.ethnofest.gr (σε σχεδιασμό της 2fg) γίνεται φυσική προέκταση του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας που συστηματικά επιχειρεί να λειάνει τα όρια μεταξύ ακαδημαϊκής γνώσης και κοινωνικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το έργο της οπτικής ανθρωπολογίας και, μέσω αυτού, καινούργιους τρόπους να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας.

Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιστημονικών Εταιρειών 2016.

Το 7ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο Αστορ.

Ethnofest Database

Διαβάστε ακόμη