Buzz

To σεμινάριο «Ethno-Cine: Κινηματογράφος & Ανθρωπολογία» goes online

στα 10

Το σεμινάριο «Ethno-Cine: Οπτική Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος» μεταφέρεται σε διαδικτυακή πλατφόρμα στο πλαίσιο των νέων συνθηκών.

Flix Team
To σεμινάριο «Ethno-Cine: Κινηματογράφος & Ανθρωπολογία» goes online

Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Fårο Creative Learning, το σεμινάριο «Ethno-Cine: Κινηματογράφος & Ανθρωπολογία» θα γίνει online, με τους διοργανωτές του να έχουν ήδη εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για μια μια ολοκληρωμένη εμπειρία διδασκαλίας, προβολών και συζήτησης.

Σε οκτώ τρίωρες συναντήσεις, το σεμινάριο Ethno-Cine ανοίγει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο της οπτικής ανθρωπολογίας και της οπτικής εθνογραφίας μέσα από την προβολή ταινιών και ενεργές συζητήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δουν πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και και θα λάβουν μία γενική επιμόρφωση στις έννοιες της οπτικής κοινωνιολογίας και γενικότερα στη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες.

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν αναλυτικά οι εξελίξεις και οι καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτηθεί μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διδάκτορας Ανθρωπολογίας και Συνιδρυτής του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και ο Σίλας Μιχάλακας, Ανθρωπολόγος και Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του σεμιναρίου στο Facebook και την επίσημη σελίδα του Fårο Creative Learning.