Buzz

Ethno-Cine: Ενα σεμινάριο για όσα ενώνουν την ανθρωπολογία με το σινεμά

στα 10

Το σεμινάριο ανοίγει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο της οπτικής ανθρωπολογίας, του εθνογραφικού κινηματογράφου και της πολυμεσικής εθνογραφίας μέσα από διαλέξεις, προβολή ταινιών και ανοιχτές δημιουργικές συζητήσεις.

Flix Team
Ethno-Cine: Ενα σεμινάριο για όσα ενώνουν την ανθρωπολογία με το σινεμά

Η δημιουργική συνεργασία του Fårö Creative Learning με το Ethnofest επιστρέφει. Αυτήν τη φορά, ο νέος κύκλος του σεμιναρίου «Ethno-Cine: Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος« είναι ενισχυμένος με δώδεκα τρίωρες συναντήσεις που ξεκινούν το Φεβρουάριο.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα μάθουν πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουν μια γενική επιμόρφωση για την χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες. Θα συζητηθούν αναλυτικά οι εξελίξεις και οι καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας.


Ethno-Cine: Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος


Διάρκεια σεμιναρίου: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 - Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διδάκτορας Ανθρωπολογίας, Συνιδρυτής και Διευθυντής του οργανισμού Ethnofest και του ομώνυμου Φεστιβάλ.
Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Τετάρτες, 19.00 - 22.00
Κόστος συμμετοχής: 160€ (+24% ΦΠΑ) και 140€ (+24%ΦΠΑ) για φοιτήτριες/φοιτητές και άνεργες/ανέργους
Το σεμινάριο είναι υβριδικό και θα διεξαχθεί δια ζώσης με τη δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής
Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ.