Industry

Ενημέρωση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για το πρόγραμμα Covid-19

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενημερώνει για την πορεία της ολοκλήρωσης εκκρεμών διαδικασιών χρηματοδότησης του Ειδικού Προγράμματος Covid-19 παράλληλα με συμπληρωματικές δράσεις.

Flix Team
Ενημέρωση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για το πρόγραμμα Covid-19

Εχει περάσει περίπου ένας μήνας από την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στην πρώτη του ενημέρωση γίνεται λόγος για την πορεία της «καυτής πατάτας» που έπεσε στα χέρια των νέων μελών του - το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας που υπήρξε και ο λόγος της παραίτησης του προηγούμενου ΔΣ - αλλά και για το σχέδιο ενίσχυσης των κινηματογραφικών αιθουσών και την ταχύτερη διαδικασία αξιολόγησης και χρηματοδότησης προτάσεων στα βασικά χρηματοδοτικά πρόγράμματα του.

Δείτε ακόμη: To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ξανασυστήνεται με ένα νέο σποτ


Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έθεσε σαν μία από τις προτεραιότητές του την ολοκλήρωση των εκκρεμών διαδικασιών του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid-19, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα κινηματογραφικά έργα κινουμένων σχεδίων (animation) του εν λόγω προγράμματος, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης της παραγωγής όσων έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και της υπογραφής των εναπομεινασών συμβάσεων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όσον αφορά τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις έλαβε χώρα η απαραίτητη τροποποίηση του χρονικού πλαισίου τους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου σε διάστημα έξι μηνών.

Αντίστοιχη διαδικασία, έχει, πλέον, ξεκινήσει από το Ε.Κ.Κ. και για τους δικαιούχους χρηματοδότησης των σεναρίων των ταινιών ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, παράλληλα και ανεξάρτητα με τη β’ φάση του προγράμματος.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω και σε σχέση με τη δέσμευση για επιπλέον χρηματοδότηση εκατό σεναρίων ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα οι λεπτομέρειες συμμετοχής στο συμπληρωματικό αυτό πρόγραμμα ενίσχυσης.

Επίσης, το Δ.Σ του Ε.Κ.Κ επεξεργάζεται σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και το πρόγραμμα ενίσχυσης των κινηματογραφικών αιθουσών που έχουν πληγεί από την πανδημία με γνώμονα την προβολή και προώθηση της ελληνικής κινηματογραφίας. Το πρόγραμμα αυτό είναι συμπληρωματικό του προγράμματος επιδότησης θέσεων των κινηματογράφων που έχουν ανακοινώσει τα Υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας.

Επιπλέον των ειδικών προγραμμάτων που συνδέονται με την πανδημία του Covid-19, το Ε.Κ.Κ. προχωράει και τις διαδικασίες έγκρισης χρηματοδοτήσεων ταινιών που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών του προγραμμάτων, ώστε στους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και χρηματοδότηση του μεγαλύτερου όγκου των εκκρεμών προτάσεων. Παράλληλα, απλοποιούνται οι διαδικασίες διεκπεραίωσης αιτημάτων παραγωγής για τις εγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο τη μείωση του χρόνου αλλά και της γραφειοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων.


Διαβάστε ακόμη: Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναζητά Διευθυντή Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης