Φεστιβάλ / Βραβεία

#Hollywoodstrikes: Τα Βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται

στα 10

Η απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών πιέζει. Οι συνέπειες έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Τα βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται.

#Hollywoodstrikes: Τα Βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται

Η απεργία των ηθοποιών μέσω του σωματείου τους (SAG-AFTRA) καλά κρατεί για δεύτερη εβδομάδα , ενώνοντας δυνάμεις με την αντίστοιχη των σεναριογράφων της Writers Guild που αντιστέκονται από τον Μάιο.

Αυτό έχει αρχίσει να πιέζει, όχι μόνο τα στούντιο (με αναβολές προγραμματισμένος γυρισμάτων ταινιών και σειρών), αλλά και άλλους θεσμούς που είναι συνδεδεμένοι με εκατομμύρια δολάρια - χορηγών, διαφημίσεων, συμβολαίων.

Οπως την μεγάλη γιορτή της τηλεόρασης - τα Βραβεία ΕΜΜΥ που είχαν κλείσει συμβόλαιο με το κανάλι FOX για την τηλεοπτική τους αναμετάδοση (όπως και στα Οσκαρ, από τα κανάλια έρχονται στις Ακαδημίες τα μεγάλα κονδύλια) στις 18 Σεπτεμβρίου.

actors strike

Διαβάστε τα πάντα για τις απεργίες των ηθοποιών και των σεναριογράφων:

Πώς όμως να πραγματοποιηθούν, χωρίς σταρς; Αδειο κόκκινο χαλί; Κανείς να παραλάβει τα βραβεία του; Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε ότι τα ΕΜΜΥ αναβάλλονται επ' αόριστον, αλλά καμία άλλη επίσημη δήλωση δεν έχει δημοσιοποιηθεί - ούτε από την Αμερικανική Ακαδημία Τηλεόρασης, ούτε από το FOX.

Πάντως αν αυτό ισχύει θα συμβεί για 2η φορά στην ιστορία του θεσμού - η πρώτη ήταν λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε». Πρόσφατα, ο CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος, αναφέρθηκε στις απεργίες των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, ενώ εκείνος που είχε ξεσηκώσει ακόμα μεγαλύτερη οργή και αντίδραση ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Αϊγκερ που χαρακτήρισε τις απεργίες «επιπόλαιες».

strike