Buzz

H Εμιλί Ντεκέν είναι ο τύπος μας

στα 10

Την γνωρίσαμε πριν από χρόνια στην σπαρακτική της ερμηνεία στην «Ροζέτα» των αδελφών Νταρντέν και πρόσφατα μας συγκλόνισε στο «Πέρα από τη Λογική». Ομως στο «Μήπως Είσαι ο τύπος μου» η Εμιλί Ντεκέν μας δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

H Εμιλί Ντεκέν είναι ο τύπος μας

Ο σκηνοθέτης της Λουκά Μπελβό λέει ότι ακριβώς αυτές οι σπουδαίες ερμηνείες της στη «Ροζέτα» και το «Πέρα από τη Λογική» υπήρξαν αρχικά εμπόδιο στην απόφασή του να της δώσει τον ρόλο της Τζένιφερ, μιας ξανθιάς κομμώτριας σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας που μοιάζει μια ιδέα πιο «ανάλαφρη» απ όσο θα ταίριαζε στον καθηγητή φιλοσοφίας που την φλερτάρει.

«Δίσταζα πάρα πολύ να της δώσω τον ρόλο ακόμη κι αν ξέρω ότι είναι μια σπουδαία ηθοποιός που δεν κάνει κανένα φάλτσο και με μια μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται. Γίνεται μια νέα ηθοποιός με κάθε ρόλο. Με είχε εντυπωσιάσει τρομερά στο «Πέρα από τη Λογική» του Γιοακίμ Λαφός, αλλά ο ρόλος της εκεί ήταν πολύ μακριά από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Και όταν δίνει μια ερμηνεία το κάνει με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατον να την φανταστείς σε κάτι άλλο. Αλλά είπα στον εαυτό μου ότι θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην την δοκιμάσω, να μην της δώσω μια ευκαιρία και από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε ήταν σαφές ότι η Εμιλί ήταν η ηρωίδα μου».

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μήπως Είσαι ο Τύπος Μου; (Και Αλλες Αναζητήσεις Περί Ερωτος)»

Emilie Duquene 607

Ηταν μια απόλυτα ευτυχής σύμπτωση αφού και για την ίδια την Εμιλί Ντεκέν, ο σπαρακτικός της ρόλος στο φιλμ του Λαφός, ήταν κάτι που κουβαλούσε ακόμη σαν ένα βάρος στους ώμους της. «Διάβασα το σενάριο όταν η ταινία του Γιοακίμ παιζόταν στις αίθουσες και ακόμη δεν είχα αφήσει πίσω μου την Μιριέλ, την ηρωίδα που υποδυόμουν εκεί. Ηλπιζα να βρω γρήγορα έναν διαφορετικό ρόλο που όμως να έχει την ίδια ένταση. Και η ευχή μου πραγματοποιήθηκε. Η Τζένιφερ είναι το εντελώς αντίθετο της Μιριέλ. Εκεί που η Μιριέλ ήταν βουτηγμένη στο σκοτάδι, η Τζένιφερ είναι η ενσάρκωση του φωτός. Είναι η πρώτη φορά που μου προσφέρθηκε ένας ρόλος σαν αυτόν, ένας ρόλος που ονειρευόμουν».

Emilie Duquene 607

Στην πραγματικότητα ένας ρόλος τόσο διαφορετικός που η Εμιλί κάνει κάτι για πρώτη φορά: Τραγουδά περισσότερα από ένα τραγούδια σε καραόκε αποδεικνύοντας ότι τα ταλέντα της δεν εξαντλούνται στην υποκριτική. «Σκεφτόμουν ότι ίσως θα έπρεπε να πάρω μαθήματα στο τραγούδι, αλλά ο Λικά που ζήτησε να χαλαρώσω, μου είπε πως η Τζένιφερ δεν είναι τραγουδίστρια, ότι θα ήταν καλό αν τραγουδούσα σωστά, αλλά πως δεν θα έπρεπε να πανικοβληθώ. Ετσι αποφάσισα να δουλέψω μόνη μου, να κάνω μερικά μαθήματα online, να μάθω να ζεσταίνω την φωνή μου. Πάντα μου άρεσε το καραόκε και έτσι η εμπειρία ήταν απολαυστική. Ηχογραφήσαμε τα τραγούδια από πριν, σε ένα στούντιο, φορούσα ακουστικά, ήταν σαν το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού».

Δείτε την πιο κάτω σε ένα από τα τραγούδια που ερμηνεύει στο φιλμ, διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας, κι αν αυτό που αναζητάτε είναι μια ρομαντική κομεντί που δεν παγιδεύεται σε κλισέ, τότε το «Μήπως Είσαι ο Τύπος μου», ίσως να είναι ο δικός σας κινηματογραφικός τύπος...