Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» η καλύτερη ταινία animation φέτος;

στα 10

Ετσι αποφάσισε η επιτροπή των βραβείων Annie, δίνοντας στην ταινία μια επιπλέον ώθηση για τα προσεχή Οσκαρ.

Είναι το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» η καλύτερη ταινία animation φέτος;

Στα βραβεία Annie που απένειμε η International Animated Film Society χθες, Κυριακή, το «Wreck-it Ralph» ήταν υποψήφιο σε 10 κατηγορίες και απέσπασε τα 5 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Η απολαυστική ωδή στα ‘80ς άφησε πίσω της τα φετινά φαβορί σαν το «Brave», το «Frenkenweenie», τους «Πειρατές!», το «ParaNorman», το «Ξενοδοχείο για Τέρατα» ή τους «Πέντε Θρύλους».

Τα τελευταία 10 χρόνια, επτά φορές η ταινία που τιμάται με το μεγάλο βραβείο στα Annie έχει κερδίσει και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι με το «Rangο».

Εάν λοιπόν τα προγνωστικά βγουν πραγματικά και το «Wreck-it Ralph» πάρει φέτος το Οσκαρ, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Disney κερδίζει σ’ αυτήν την κατηγορία! Παράλληλα, το «Paperman» της Disney κέρδισε το Annie Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Animation, άρα παίρνει παρομοίως το προβάδισμα και για το αντίστοιχο Οσκαρ.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.