Buzz

Ε, όχι και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!

στα 10

Δεν είναι είδηση, είναι σχόλιο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα υποδυθεί τον εαυτό του στο ριμέικ των «Ποντίων» που ετοιμάζει ο Ομηρος Ευστρατιάδης. Πότε αγανακτούμε, είπαμε;

Ε, όχι και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!

Μετά το ριμέικ του «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα», ο Ομηρος Ευστρατιάδης γυρίζει το «Οι Πόντιοι: Next Generation», ριμέικ των «Ποντίων» του 1986. Αυτό μπορεί κανείς από μόνο του να το θεωρήσει τουλάχιστον περιττό – τι τομή έφερε στα πράγματα εκείνη η ταινία, ή τι ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει ώστε να αξίζει εκσυγχρονισμό;

Η κεραμίδα, ωστόσο, είναι ότι το ρόλο ενός εν ενεργεία πολιτικού ενσαρκώνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μια και από τον Απρίλιο τέθηκε σε αργία από το Εφετείο της Θεσσαλονίκης, αφού του έχει καταλογιστεί παράβαση καθήκοντος.

Ούτε κι αυτό είναι τόσο συγκλονιστικό, όσο ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση σαν κάτι χαριτωμένο και γραφικό, παίρνοντας μέρος στο λαϊκιστικό προφίλ του Ψωμιάδη και αναπαράγοντάς το.

Κι ακόμα συγκλονιστικότερο, ότι η παραγωγή της ταινίας και ο σκηνοθέτης της θεωρούν ότι αυτό το φιλμ, όταν θα βγει στις αίθουσες, θα έχει κοινό που θα το αποδεχτεί και θα το αγαπήσει. Και, το χειρότερο, ενδέχεται και να έχει.

Αυτό που αγνοούμε προς το παρόν, είναι η ανοχή ποιο ταβάνι έχει. Και η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με την είδηση – είναι απλώς κάτι ελληνικό που δεν προκαλεί θλίψη.