Industry

Μπέρδεμα με το «Dune»: διαψεύδει η Warner τα δημοσιεύματα

στα 10

Βιαστήκαμε να χαρούμε: οι διευθυντές της Warner με δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι το Dune δεν εξαιρείται από την HBO Max συμφωνία.

Μπέρδεμα με το «Dune»: διαψεύδει η Warner τα δημοσιεύματα

Χθες οι πηγές του Deadline αποκάλυπταν ένα σαφές πλάνο διανομής του, πολυπαθούς, έπους του Ντενί Βιλνέβ «Dune»: θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο και μετά θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 1η Οκτωβρίου, όπου και θα παραμείνει για 45 μέρες, πριν γίνει διαθέσιμη και στην πλατφόρμα της ΗΒΟ Max, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει το μεγαλεπήβολο sci-fi στην μεγάλη οθόνη.

Αυτό θα εξαιρούσε το «Dune» από τη διαβόητη συμφωνία που έκλεισε η Warner το Δεκέμβριο με την ΗΒΟ Max, πουλώντας τα δικαιώματα όλου του πακέτου των ταινιών της του 2021 στην πλατφόρμα για πρώτη προβολή (σε περίπτωση lockdown και κλειστών σινεμά), ή ταυτόχρονη πρεμιέρα (ναι, ακόμα και σε περίπτωση ανοιχτών σινεμά).

dune 607

Πανηγυρίσαμε λοιπόν (και σίγουρα πρώτος ο Ντενί Βιλνέβ) μαθαίνοντας τα νεότερα, τα οποία μάλιστα είχαν και πολύ λεπτομερή επεξήγηση:

Η Warner έκλεισε μία συμφωνία με την αλυσίδα των Regal Cinemas για αυτό το παράθυρο των 45 ημερών και το «Dune» από ό,τι ακούγεται θα είναι η μοναδική ταινία του στούντιο για το 2021 που θα έχει αυτό το προνόμιο. Ολες οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν τη συμφωνία με το ΗΒΟ Max.

dune 607

Δυστυχώς σήμερα ξυπνήσαμε με ανατροπές.

Η Τζοάνα Φουέντες, Διευθύντρια Επικοινωνίας των WarnerMedia Studios, με ποστ της στα social media της εταιρίας, ξεκαθαρίζει ότι το «Dune» δεν εξαιρείται από το deal με την HBO Max:

Το "Dune" θα κάνει πρεμιέρα στην HBO Max και στις αίθουσες την ίδια ακριβώς μέρα στην Αμερική».

Λίγο μετά και ο διευθυντής διανομής του στούντιο, Τζεφ Γκόλντστιν, έκανε δηλώσεις: δεν υπάρχει καμία αλλαγή. «1η Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το "Dune" και στις αίθουσες και θα είναι διαθέσιμο για streaming. Το "Dune" θα ακολουθήσει το προσυμφωνημένο υβριδικό πρόγραμμα διανομής των ταινιών του στούντιο για το 2021...»

Θυμηθείτε τι σημαίνει υβριδικό πρόγραμμα διανομής: Η Warner χάραξε πορεία για το 2021: οι ταινίες της θα κάνουν πρεμιέρα στο ΗΒΟ Max ταυτόχρονα με τους κινηματογράφους

Dune poster 607