Φεστιβάλ / Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη «Βάρδια» του Γρηγόρη Ρέντη στο Visions Du Réel 2022

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γρηγόρη Ρέντη αποκαλύπτεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νιόν, Visions Du Réel τον Απρίλιο.

Flix Team
Παγκόσμια πρεμιέρα για τη «Βάρδια» του Γρηγόρη Ρέντη στο Visions Du Réel 2022

Μισθοφόροι προστατεύουν εμπορικά πλοία που διασχίζουν τα επικίνδυνα ύδατα ανοιχτά της Σομαλίας από πιθανές πειρατικές επιθέσεις. Βρισκόμενοι σε κατάσταση μόνιμης επιφυλακής, κάθε βάρδια τους φέρνει πιο κοντά στην επαφή με τον εχθρό, ο οποίος όμως δεν έρχεται από τη θάλασσα.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γρηγόρη Ρέντη με τίτλο «Βάρδια», που συμμετείχε στο Mediterranean Film Institute, βραβεύθηκε ως πρότζεκτ στο Les Arcs Works In Progress, συμμετείχε στο Pitching du Reel στο Φεστιβάλ Visions Du Reel και ταξίδεψε μέχρι τις Κάννες ως μέρος του προγράμματος «Thessaloniki Goes to Cannes», θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Visions Du Reel στη Νιόν, από τις 17 μέχρι και τις 22 Απριλίου του 2022.

βάρδια

βάρδια

βάριδα

Η «Βάρδια» είναι ένα απρόσμενο ντοκιμαντέρ που ξεκινώντας από την παραπάνω περιγραφή και ακολουθώντας τρεις μισθοφόρους στην καθημερινότητά τους ανοίγεται σε μια υπαρξιακή καταγραφή ανθρώπων που ζουν διαρκώς σε ένα καθεστώς... επαναδιαπραγμάτευσης της έννοιας της ασφάλειας.

Βάρδια | Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Ρέντης, Παραγωγοί: Γρηγόρης Ρέντης, Βίκυ Μίχα, Clément Duboin, Florence Cohen, Παραγωγή: BYRD, asterisk*, Good Fortune Films Συμπαραγωγή: Topcut Modiano, Arctos S.A. Με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Ελλάδα - Γαλλία. Ντοκιμαντέρ