Buzz

Τελικά αξίζει μια ακόμα επιστροφή στο ξενοδοχείο Overlook; Οι πρώτες αντιδράσεις για το «Doctor Sleep» είναι εδώ

στα 10

Και πόσο τελικά η ταινία στέκεται επάξια δίπλα στο αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ;

Τελικά αξίζει μια ακόμα επιστροφή στο ξενοδοχείο Overlook; Οι πρώτες αντιδράσεις για το «Doctor Sleep» είναι εδώ

Εχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ που μας ταξίδεψε στους ανατριχιαστικούς διαδρόμους του ξενοδοχείου Overlook με την κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ «Η Λάμψη», άλλα σύντομα θα ετοιμάσουμε ξανά τις βαλίτσες μας για ένα ακόμα ταξίδι στο στοιχειωμένο αυτό ξενοδοχείο.

Ο Μάικ Φλάναγκαν, ο οποίος μας είχε δώσει πριν λίγο καιρό άλλη μια υπέροχη μεταφορά βιβλίου του Κινγκ με το τίτλο «Το Παιχνίδι του Τζέραλντ» στο Netflix, έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο για αρκετούς μιας και μεταφέρει την συνέχεια της «Λάμψης» στη μεγάλη οθόνη με τίτλο «Doctor Sleep». Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως ο Ντάνι, δεκαετίες αφότου βρέθηκε με τον μπαμπά του στο στοιχειωμένο ξενοδοχείο. Ο Ντάνι δεν φωνάζει πια redrum, redrum, αλλά έχει αντιμετωπίσει τις παιδικές εμπειρίες του βουτώντας στο αλκοόλ. Οταν ο Ντάνι σταματά το ποτό, οι «ιδιαίτερες» δυνάμεις του επανέρχονται και τις αξιοποιεί βοηθώντας ετοιμοθάνατους ασθενείς σ' ένα άσυλο. Εκεί θα συναντήσει την Αμπρα Στόουν, ένα κοριτσάκι μ' ένα επίσης ιδιαίτερο χάρισμα, το οποίο τη θέτει σε κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάικ Φλάναγκαν επιστρέφει στο Netflix με νέα σειρά τρόμου, το «Midnight Mass»


Η ταινία ήδη προβλήθηκε και οι πρώτες αντιδράσεις έχουν κατακλείσει τα social media. Τελικά άξιζε η επιστροφή στο Overlook; Οι πρώτες κριτικές είναι θετικές ως αρκετά θετικές μιας καθώς εκθειάζουν τον Φλάναγκαν και την προσέγγισή του στο αρχικό υλικό, λέγοντας μάλιστα πως είναι η καλύτερη μεταφορά βιβλίου του Κινγκ μετά από το «Shawshank Redemption». Αλλά υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι – άδικα – την συγκρίνουν με την ταινία του Κιούμπρικ, χαρακτηρίζοντάς ένα αχρείαστο σίκουελ. Αλλά όλοι συμφωνούν για την υπέροχη ερμηνεία της Ρεμπέκα Φέργιουσον, η οποία παίζει την κακιά Ρόουζ.

Η ταινία «Doctor Sleep» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ παρανοεί στο τρέιλερ του «Doctor Sleep», του σίκουελ της «Λάμψης»