Industry

H Disney σκέφτεται να μεταφέρει το «Black Widow» κάποια στιγμή μέσα στο 2021

στα 10

H Disney δεν νιώθει έτοιμη να κυκλοφορήσει τις ταινίες της στις αίθουσες μετά και την εισπρακτική αποτυχία του «Tenet».

H Disney σκέφτεται να μεταφέρει το «Black Widow» κάποια στιγμή μέσα στο 2021

Ηταν απλά να μην γίνει (ξανά) η αρχή.

Μετά και την ανακοίνωση πως η Warner μεταφέρει την ταινία «Wonder Woman 1984» από τον Οκτώβριο στα Χριστούγεννα, η Disney σκέφτεται να αναβάλει την έξοδο της ταινίας «Black Widow» στις κινηματογραφικές αίθουσες, από τον Νοέμβριο, που ήταν προγραμματισμένο, για κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Φυσικά ακόμα η Disney δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, αλλά εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στα έσοδα των κινηματογράφων μιας και μέχρι δεν θα υπάρξει καμία κυκλοφορίας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής από τώρα έως και τις 20 Νοεμβρίου, όπου και βγαίνει στις αίθουσες το «No Time to Die». Από την άλλη η μεταφορά της ταινίας μέσα στο 2021 μπορεί να σημαίνει και πάλι ένα ακόμα αναπρογραμματισμό της Τέταρτης Φάσης του MCU.

Διαβάστε ακόμα: Η Warner ίσως μεταφέρει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των «Wonder Woman 1984» και «Dune» λόγω «Tenet»

black widow 607

Αυτό συμβαίνει γιατί τα στούντιο θέλουν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στο «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν να ανακάμψει, μιας και μέχρι στιγμής δεν τα πάει καθόλου καλά στο παγκόσμιο box office, ακόμα και αν ο Νόλαν φαίνεται να δείχνει ευχαριστημένος. Δεν ήταν η ταινία που τα στούντιο περίμεναν πως θα τραβήξει τον κόσμο πίσω στις αίθουσες ειδικά όταν το κοινό του έδωσε τον βαθμό Β στο CinemaScore και με τις κριτικές του να είναι διχασμένες (προς το απογοητευμένες).

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με ένα επικεφαλής της Disney, το στούντιο σκέφτεται να κυκλοφορήσει την ταινία της Pixar «Soul» κατευθείαν στο Disney+ γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι οικογένειες δεν είναι έτοιμες να πάνε ακόμα σινεμά». Ετσι, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν την στρατηγική εξόδου της «Μουλάν», δηλαδή πρεμιέρα της ταινίας στην διαδικτυακή πλατφόρμα όπου είναι διαθέσιμη και κυκλοφορία στις αίθουσες όπου δεν είναι.

Στην Ελλάδα πάντως η «Μουλάν» άνοιξε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες με 18.417 εισιτήρια πανελλαδικά, αριθμός μάλλον δυσανάλογος με το ευρύτατο κύκλωμα διανομής της στις αίθουσες (με 87 άτομα μέσο όρο ανά αίθουσα), ενώ το «Tenet» συνέχισε την καθοδική του πορεία με μείωση περίπου στα 47% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το MCU θα κρατήσει το όνομα της «Μαύρης Χήρας» ζωντανό;