Industry

Η «Μουλάν» θα κάνει τελικά την πρεμιέρα της κατευθείαν στο Disney+

στα 10

4 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η διαδικτυακή πρεμιέρα της ταινίας, αλλά όσες χώρες δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στο Disney+ θα έχουν την τύχη να την απολαύσουν στις αίθουσες.

Η «Μουλάν» θα κάνει τελικά την πρεμιέρα της κατευθείαν στο Disney+

Τελικά έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε.

Μετά από αρκετές αναβολές η Disney αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ταινία «Μουλάν» κατευθείαν στο κανάλι της Disney+ στις 4 Σεπτεμβρίου, σε μια υπηρεσία «premiere access», για 30 δολάρια επιπλέον. Σύμφωνα όμως με τον CEO του στούντιο Μπομπ Τσάπεκ, η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των χωρών εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα και των οποίων οι κινηματογραφικές αίθουσες λειτουργούν.

Ο Τσάπεκ έσπευσε επίσης να ξεκαθαρίσει πως κάτι ανάλογο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. «Βλέπουμε τη ‘Μουλάν’ ως κάτι το μοναδικό και δεν υπάρχει κάποιο νέο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο εξετάζουμε. Βρίσκουμε ενδιαφέρον να προσφέρουμε μια πρεμιέρα στους καταναλωτές, με αντίτιμο 30 δολάρια και να μάθουμε από αυτή», δήλωσε ο Τσάπεκ ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως θα μελετήσουν τα δεδομένα και τα συμπεράσματα της ενέργειας. Το Disney+ αριθμεί πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στατιστικά του προηγούμενου μήνα, αλλά ο Τσάπεκ πιστεύει πως η «Μουλάν» θα προσφέρει δυνατό κίνητρο σε ακόμα περισσότερους να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα: Η ταινία που περιμένεις θα αργήσει να 'ρθει

mulan 607

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Disney αποφάσισε να πάρει τέτοια δραστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Στις αρχές Ιουνίου κυκλοφόρησε κατευθείαν στο Disney+ το «Artemis Fowl» του Κένεθ Μπράνα, ενώ μέσα στον Αύγουστο αναμένεται και η ταινία «The One and Only Ivan», δυο ταινίες οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να προβληθούν στις αίθουσες. Μπορεί αυτό να υποψιάζει κάποιους πως το στούντιο προσπαθεί, με το δικό του τρόπο, να δείξει στην κινηματογραφική βιομηχανία πως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά τη διανομή των ταινιών, αλλά μάλλον δύσκολα θα τα βάλει με τους αιθουσάρχες μεγάλων κινηματογραφικών αλυσίδων. Θυμηθείτε απλώς τι έγινε με τους κινηματογράφους AMC και τη Universal.

Από την άλλη βέβαια η τιμή στην οποία προσπαθεί να πουλήσει την ταινία στους συνδρομητές του Disney+, 30 δολάρια συν τα όσα ήδη πληρώνουν για τη συνδρομή τους, μοιάζει να είναι αρκετά ακριβή, ειδικά μάλιστα τώρα που η οικονομία παγκοσμίως βρίσκεται σε μια τεράστια ύφεση λόγω της πανδημίας, με πολλούς συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τις δουλειές τους και να βρίσκονται στα πρόθυρα της φτώχειας. Ομως, όπως και κάθε επιχείρηση εξάλλου, η Disney θέλει να δει κέρδη από την ταινία η οποία κόστισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει και άλλα τόσα για την προώθησή της. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από τα έσοδα του Disney+ αλλά θα πρέπει να βασιστεί, κυρίως, στα έσοδα των εισιτήριων που θα κόψουν οι κινηματογραφικές αίθουσες όπου θα παιχτεί. Αλλά με τις περισσότερες μεγάλες αγορές να βρίσκονται ήδη εκτός, κανείς αρχίζει να αναρωτιέται πόσα θα είναι τελικά τα έσοδα αυτά.

Διαβάστε ακόμα: To «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν θα βγει πρώτα στον υπόλοιπο κόσμο (και μετά στην Αμερική)

Η ταινία «Μουλάν», σε σκηνοθεσία της Νίκι Κάρο, ήταν αρχικά προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 27 Μαρτίου. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της μεταφέρθηκε αργότερα στις 24 Ιουλίου, για να πάει μετά στις 21 Αυγούστου από όπου, λίγο καιρό πριν, η Disney αποφάσισε να την αναβάλει επ’ αόριστον. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, πιστεύουμε πως στην Ελλάδα η ταινία θα κυκλοφορήσει κανονικά στις αίθουσες μέσα στο φθινόπωρο.


Δείτε παρακάτω το TV Spot της «Μουλάν», το πρώτο που αναφέρεται στην έξοδο της ταινίας στην πλατφόρμα streaming Disney+.