Industry

Η ταινία που περιμένεις θα αργήσει να 'ρθει

στα 10

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αναβολές και τις νέες ημερομηνίες των ταινιών όπως διαμορφώνονται στο παγκόσμιο τοπίο αυτή τη στιγμή.

Η ταινία που περιμένεις θα αργήσει να 'ρθει

Μετά και την ανακοίνωση της Warner πως αναβάλει επ’ αόριστον την κυκλοφορία του «Tenet» στις αίθουσες με σκοπό να «εξασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας για τις ταινίες μας αλλά και να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αίθουσες που χρειάζονται νέο προϊόν όταν ανοίξουν ξανά με ασφάλεια», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρίας Τόμπι Εμεριχ, ήταν φυσικό και αναμενόμενο και άλλα στούντιο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Σήμερα η Disney ανακοίνωσε πως η «Μουλάν», η οποία κι αυτή έπειτα από πολλαπλές καθυστερήσεις ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 21 Αυγούστου, αναβάλλεται επ’ αόριστον. Το ίδιο έκανε και με την ταινία του Γουές Αντερσον «The French Dispatch», η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο και τώρα πλέον δεν υπάρχει στον προγραμματισμό του στούντιο, ενώ η ταινία τρόμου «Antlers», σε παραγωγή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, μεταφέρθηκε για τις 19 Φεβρουαρίου 2021 και το σίκουελ του «Spider-Man» μεταφέρθηκε ένα μήνα μετά για τις 17 Δεκεμβρίου του 2021. Ακόμα και η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «The Last Duel», με τους Μπεν Αφλεκ και Ματ Ντέιμον, η οποία ήταν κυκλοφορήσει φέτος τα Χριστούγεννα, μεταφέρθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021, μέσα στην καρδιά της οσκαρικής περιόδου μιας και θεωρείται πως θα παίξει αρκετά στα βραβεία.

Διαβάστε ακόμα: Το «Tenet» θα παιχτεί πρώτα στις αίθουσες κι όχι σε κάποια streaming πλατφόρμα ή VOD

french dispatch 607

Η Disney επίσης ανακοίνωσε πως τα πολυαναμενόμενα σίκουελ της ταινίας του Τζέιμς Κάμερον «Avatar» θα ξεκινήσουν να βγαίνουν στις αίθουσες από τον Δεκέμβριο του 2022 ανά δυο χρόνια, δηλαδή «Avatar 2» στις 16 Δεκεμβρίου 2022, «Avatar 3» στις 20 Δεκεμβρίου 22 Δεκεμβρίου 2024, «Avatar 4» στις 18 Δεκεμβρίου 2026 και το «Avatar 5» στις 22 Δεκεμβρίου 2028. Επίσης τις κενές χρονιές μεταξύ των ταινιών «Avatar» θα καλύψει η νέα τριλογία του «Star Wars», η οποία θα ξεκινήσει από τις 22 Δεκεμβρίου 2023 και θα συνεχίσει στις 19 Δεκεμβρίου 2025 και στις 17 Δεκεμβρίου 2027.

Η Disney δεν αφαίρεσε όλες τις ταινίες από το προγραμματισμό της. Μάλιστα προώθησε το «Death on the Nile» του Κένεθ Μπράνα δυο εβδομάδες μπροστά για τις 23 Οκτωβρίου 2020, ενώ η ταινία τρόμου «The Empty Man» θα βγει στις αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου 2020. Τέλος, μέχρι στιγμής πάντα, η «Black Widow» είναι ακόμα προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου, το «Soul» της Pixar για τις 22 Νοεμβρίου, το «Free Guy» με τον Ράιαν Ρέινολντς για τις 11 Δεκεμβρίου και το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ για τις 18 Δεκεμβρίου.

Τέλος και η Paramount ανακοίνωσε μερικές αλλαγές στον προγραμματισμό των ταινιών της, με αυτές που ξεχωρίζουν να είναι το «A Quiet Place 2» να μεταφέρεται ξανά από τις 6 Σεπτεμβρίου 2020 στις 23 Απριλίου 2021 και το «Top Gun: Maverick» να αποκτά νέα ημερομηνία κυκλοφορίας στις 2 Ιουλίου 2021, αντί για τις 23 Δεκεμβρίου 2020 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Διαβάστε ακόμα: Αποχαιρέτα το (σιγά σιγά) το «Tenet» που χάνεις...

a quiet place 2 607