Industry

Το «Tenet» θα παιχτεί πρώτα στις αίθουσες κι όχι σε κάποια streaming πλατφόρμα ή VOD

στα 10

Τουλάχιστον αυτό διαβεβαίωσε ο CEO της AT&T Τζον Στάνκι, αλλά δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει για όλες τις ταινίες. Και τι θα γίνει με τo «Wonder Woman 1984»;

Το «Tenet» θα παιχτεί πρώτα στις αίθουσες κι όχι σε κάποια streaming πλατφόρμα ή VOD

Στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε πως το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να βγει στις Αμερική, μετά από πολλαπλές αναβολές, στις 12 Αυγούστου (20 Αυγούστου στην Ελλάδα) έφυγε από τον προγραμματισμό της Warner Bros. Οι περισσότεροι πίστευαν πως η Warner θα βγάλει, ίσως, την ταινία μέσα στο 2021, μιας και ο Νόλαν επιμένει ακόμα πως ως θεατές θα πρέπει να ζήσουμε την εμπειρία της ταινίας του στις αίθουσες, αλλά, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρχαν και οι κακές φήμες που την ήθελαν να βγαίνει τελικά κατευθείαν σε VOD ή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max.

Χτες ο CEO της AT&T (στην οποία υπάγεται και η Warner Media) Τζον Στάνκι, μιλώντας στους μετόχους μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε πως αν και η Warner Bros. προσαρμόζει τα σχεδία παραγωγής και διανομής ταινιών του λόγω της πανδημίας, διαβεβαίωσε πως ταινίες όπως το «Tenet» θα βγουν στις αίθουσες πρώτα, μιας και το στούντιο ακόμα «πιστεύει στην κινηματογραφική εμπειρία των ταινιών.» Πιο συγκεκριμένα είπε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσο περισσότερο συνεχίζεται όλο αυτό [η πανδημία], θα υπάρχει κάποιο περιεχόμενο που εξετάζουμε και λέμε ότι μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα εάν διανεμηθεί με διαφορετικό τρόπο. Θα γίνει με ταινίες όπως το ‘Tenet’ και το ‘Wonder Woman 1984’; Θα εκπλαγώ αρκετά εάν κάτι τέτοιο συμβεί. Στην πραγματικότητα μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως με το ‘Tenet’ δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Διάβασε ακόμα: Αποχαιρέτα το (σιγά σιγά) το «Tenet» που χάνεις...

Tenet 607 2

Αυτό σημαίνει πως ίσως το «Wonder Woman 1984», το οποίο είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες την 1η Οκτώβρη, το δούμε σε streaming; Συνέχισε λέγοντας πως μερικές ταινίες θα είναι καλύτερα να τις δούμε στο σινεμά, από κάποιες άλλες ίσως, και πως εργάζονται σκληρά με διάφορους κινηματογράφους για να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν όσες δυσκολίες έχουν προκύψει αυτή την, τρελή, περίοδο που διανύουμε. Επίσης δήλωσε πως κάποιες ταινίες που ήδη βρίσκονται σε περίοδο γυρισμάτων, έχουν ήδη αλλάξει τον τρόπο παραγωγής τους για να είναι πιο κατάλληλες για κυκλοφορία σε VOD. «Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές καθώς προχωράμε από εδώ και πέρα. Σε κάποιες περιπτώσεις το στούντιο έχει αποφασίσει να γυρίσει τις ταινίες έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν κατευθείαν σε video on demand», δήλωσε ο Στάνκι ενώ μιλώντας για το HBO Max είπε πως αυτή η πλατφόρμα δίνει στο στούντιο περισσότερη ευελιξία στις παραγωγές του, και δήλωσε χαρακτηρίστηκα πως «λατρεύω που έχουμε μια τέτοιου είδους δυνατότητα τώρα.»

Φυσικά ταινίες όπως το «Tenet» και το «Wonder Woman 1984» αναμένεται πως θα φέρουν δισεκατομμύρια έσοδα στο στούντιο όταν θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες, κάτι που η Warner δεν θέλει επ’ ουδενί να «κάψει» μεταφέροντάς τες σε κάποια πλατφόρμα VOD. Ετσι οποιεσδήποτε άλλες ταινίες είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλά να περιμένουμε ποιες θα είναι αυτές.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα απαγορεύει να παίζονται ταινίες στις αίθουσές της μεγαλύτερες από δυο ώρες σε διάρκεια

wonder woman 1984 607