Industry

Η Κίνα απαγορεύει να παίζονται ταινίες στις αίθουσές της μεγαλύτερες από δυο ώρες σε διάρκεια

στα 10

Πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι αυτό για τα έσοδα από το παγκόσμιο box office του «Tenet» το οποίο διαρκεί 2μιση ώρες;

Η Κίνα απαγορεύει να παίζονται ταινίες στις αίθουσές της μεγαλύτερες από δυο ώρες σε διάρκεια

Αυτή την περίοδο η κινηματογραφική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της λόγω της πανδημίας του covid-19, με ταινίες να αναβάλουν συνεχώς της πρεμιέρες τους και τα έσοδά να βρίσκονται ίσως το πιο χαμηλό τους σημείο από ποτέ άλλοτε, ανάμεσα σε πολλά άλλα ακόμα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τώρα έρχεται να προστεθεί κι άλλο ένα πρόβλημα.

Η Κίνα, μια από τις μεγαλύτερες αγορές του παγκόσμιου box office, έχει αποφασίσει να ανοίξει ξανά τις αίθουσες της στις 20 Ιουλίου αλλά αυτό έρχεται με ένα περιορισμό: οι ταινίες που θα παίζονται θα πρέπει να είναι λιγότερο από 2 ώρες σε διάρκεια, για να περιορίσουν έτσι την παρουσία του κόσμου μέσα στις αίθουσες λόγω της πανδημίας. Αυτό σημαίνει πως η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Tenet», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Αυγούστου και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διάρκεια 150 λεπτά, δεν θα μπορέσει να παιχτεί στις κινεζικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα: Αποχαιρέτα το (σιγά σιγά) το «Tenet» που χάνεις...

Tenet 607 2

Αν και η ταινία δεν έχει ακόμα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας στην Κίνα, οι τρεις προηγούμενες ταινίες του Νόλαν κέρδισαν ανάμεσα σε 8-18% από τα συνολικά τους παγκόσμια έσοδα από την εκεί, με το «Interstellar» να βρίσκεται στην κορυφή κερδίζοντας 122 εκατομμύρια δολάρια από τα 668 εκατομμύρια που κέρδισε παγκοσμίως. Αν και δεν είναι ασυνήθιστη τακτική για ταινίες του Χόλιγουντ να κόβονται ξανά για να μπορούν να παιχτούν στις κινεζικές αίθουσες, είναι μάλλον αδύνατον η ταινία του Νόλαν να μπορέσει να κοπεί ξανά έτσι ώστε να χάσει μισή ώρα διάρκειάς της.

Σύμφωνα με το Deadline οι πρώτες ταινίες που αναμένεται να παιχτούν στην Κίνα, όταν ανοίξουν πάλι οι αίθουσες, είναι επανακυκλοφορίες όπως το «Bloodshot» και «Ντούλιτλ» ενώ το «1917» θα ακολουθήσει λίγο καιρό μετά, και όλες είναι λιγότερο από δυο ώρες. Η «Μουλάν», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 21 Αυγούστου και αναμένεται να είναι τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην Κίνα, διαρκεί 115 λεπτά. Μέχρι στιγμή η Warner δεν έχει κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ κλείνουν ξανά

Tenet Nolan 607 1