Industry

Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ κλείνουν ξανά

στα 10

Μόλις που είχαν προλάβει να ανοίξουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Χονγκ Κονγκ, οι αρχές αποφάσισαν να τις ξανακλείσουν λόγω νέας έξαρσης κρουσμάτων του Covid-19.

Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ κλείνουν ξανά

Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ κλείνουν για τρίτη φορά τις πόρτες από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, αποφάσισαν οι κινεζικές αρχές χτες Δευτέρα. Ο λόγος είναι πως υπάρχει μια νέα έξαρση των κρουσμάτων του Covid-19 με τις υγειονομικές αρχές να αναφέρουν 52 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων, 11 από τις οποίες ήταν εισαγόμενες, κι ένα νέο θάνατο.

Οι αρχές εξέδωσαν μάλιστα και καινούργιους κανόνες όπου θα απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων και θα καθιστά την χρήση προστατευτικής μάσκας υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα: Η Κίνα ξανακλείνει όλα τα σινεμά της χώρας

Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ είχαν κλείσει ξανά τον Μάρτιο για μια περίοδο έξι εβδομάδων, ενώ μαζί με αυτά κλείνει και η Disneyland για μια περίοδο μιας εβδομάδας, η οποία μάλιστα είχε ανοίξει ξανά μόλις ένα μήνα πριν, στις 18 Ιουνίου, μετά το κλείσιμό της τον Γενάρη που μας πέρασε.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα γινόταν και η μεγάλη πρεμιέρα της Κορεάτικης ταινίας «Peninsula», η οποία μάλιστα αναμένονταν να ήταν και μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές επιτυχίες στο box office, αλλά τώρα αναγκάστηκε να ακυρωθεί χωρίς να υπάρχει κάποια νέα ημερομηνία στον ορίζοντα για την κυκλοφορία της στις αίθουσες.