Buzz

Η Κίνα ξανακλείνει όλα τα σινεμά της χώρας

στα 10

Η μάχη με την πανδημία συνεχίζεται, ακόμη και εκεί όπου φάνηκε ότι κάτι άρχισε να μοιάζει με νέα αρχή.

Η Κίνα ξανακλείνει όλα τα σινεμά της χώρας

Ηταν μόλις πριν λίγες ημέρες, όταν οι κινεζικές αρχές θεώρησαν πως οι συνθήκες στη χώρα έχουν ωριμάσει - μετά το πρώτο θανατηφόρο πέρασμα της πανδημία - ώστε τα σινεμά να αρχίζουν να ανοίγουν ξανά. Ετσι γύρω στα 500, περιφερειακά κυρίως, σινεμά άνοιξαν για να υποδεχθούν αρχικά εμπορικές κινέζικες επιτυχίες και στη συνέχεια να προβάλλουν μεγάλα χαρτιά της διανομής που διακόπηκε απότομα όταν εμφανίστηκε ο Covid-19.

Τα εισιτήρια φυσικά ήταν χαμηλά και υπήρξαν και αίθουσες στις οποίες δεν πήγε κανείς, αλλά το κλίμα έμοιαζε να ανατρέπεται με τη Σαγκάη να ετοιμάζεται να ανοίξει 250 αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι χθες, όπου δόθηκε εντολή τα σινεμά να κλείσουν ξανά, αυτή τη φορά χωρίς καμία πρόβλεψη για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να μείνουν κλειστά. Ο λόγος είναι φυσικά πως μπορεί στην Κίνα να μην καταγράφηκε κάποιο νέο κρούσμα του ιού τις τελευταίες μέρες, αλλά αυξάνονται συνεχώς τα εισαγόμενα κρούσματα που φτάνουν στη χώρα απέξω. Ετσι απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα και τα μέτρα έγιναν ακόμη πιο αυστηρά προκειμένου να μη δημιουργηθεί ένα δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη στήριξη του ελληνικού σινεμά εν μέσω πανδημίας