Buzz

Η Γκονγκ Λι και ο Τζετ Λι δίνουν λάμψη στη live action «Mulan» της Disney

στα 10

Το live action ριμέικ της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων συγκεντρώνει σταδιακά ένα ασιατικό all star cast και τηρεί τις υποσχέσεις της Disney ότι θα αποφύγει το whitewashing.

Η Γκονγκ Λι και ο Τζετ Λι δίνουν λάμψη στη live action «Mulan» της Disney

Ακόμα κι αν δεν είμαστε ακριβώς ενθουσιασμένοι με την αμετανόητη και μάλλον άπληστη απόφαση της Disney να μετατρέψει σχεδόν κάθε ταινία κινουμένων σχεδίων της σε live action ριμέικ, τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι κάνει ότι μπορεί για να αποζημιώσει με τις (πολιτικά) ορθές αποφάσεις της όσον αφορά το καστ.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι έως τώρα ανακοινώσεις του στούντιο σχετικά με τους πρωταγωνιστές της «Mulan», του live action ριμέικ της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1998, που θα διηγηθεί εκ νέου, με ηθοποιούς αυτή τη φορά, την ιστορία της νεαρής πολεμίστριας που μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να σώσει το πατέρα της.

Διαβάστε ακόμη: Disney > Fox: Σχόλια και αναλύσεις για τη (μονοπωλιακή) αγορά του αιώνα

Αποφεύγοντας το παράδειγμα άλλων πρόσφατων ταινιών που αποτέλεσαν πολυσυζητημένες περιπτώσεις whitewashing (το «Doctor Strange», το «Ghost in the Shell» και το «Σινικό Τείχος» είναι μερικές από τις ταινίες που κατηγορήθηκαν γι' αυτό), η Disney έχει τηρήσει έως τώρα τις υποσχέσεις της ότι τους βασικούς ρόλους στη «Mulan» θα υποδυθούν αποκλειστικά Ασιάτες ηθοποιοί. Ετσι, δύο από τους μεγαλύτερους σταρ των ασιατικών φιλμ πολεμικών τεχνών, ο Τζετ Λι και ο Ντόνι Γιεν, θα κρατούν βασικούς ρόλους (θα υποδυθούν τον αυτοκράτορα της Κίνας και τον μέντορα της Μουλάν, στρατηγό Τανγκ, αντίστοιχα), ενώ η Γκονγκ Λι θα ερμηνεύσει μια πανίσχυρη μάγισσα, αντικαθιστώντας τον ανδρικό ρόλο που αποτελούσε τον κεντρικό «κακό» στην πρωτότυπη ταινία.

Η αγέραστη Κινέζα σταρ έχει αποδειχθεί απολαυστική όταν υποδύεται σατανικούς, μακιαβελικούς χαρακτήρες (η ερμηνεία της απογείωσε το μάλλον καλλιγραφικό δράμα στις «Αναμνήσεις Μιας Γκέισας» και εκτροχίασε –με την καλή έννοια!– την «Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού»), οπότε δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από αυτήν σε έναν χαρακτήρα που μοιάζει κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της.

Τη σκηνοθεσία της νέας «Mulan», η οποία έχει ημερομηνία κυκλοφορίας στις αίθουσες στις 27 Μαρτίου του 2017, έχει αναλάβει η Νεοζηλανδέζα Νίκι Καρό, ενώ τον ρόλο της νεαρής ηρωίδας θα υποδυθεί η Λιου Γιφέι.

Διαβάστε ακόμη