Φεστιβάλ / Βραβεία

Δεν γίνονται πλέον Οσκαρ χωρίς το Twitter!

στα 10

Ο ζωντανός σχολιασμός της Απονομής των βραβείων Οσκαρ από το Twitter αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για όσους θέλουν να δουν «διαφορετικά» την πιο glamorous βραδιά του Χόλιγουντ, αλλά και για την ίδια την Ακαδημία που μετράει πλέον τις δυνάμεις της σε... retweets!

Δεν γίνονται πλέον Οσκαρ χωρίς το Twitter!

Κάθε χρόνο τη βραδιά των Οσκαρ, σε ένα όχι και τόσο παράλληλο σύμπαν όσο αυτό του Twitter, διαδραματίζεται μια άλλη απονομή - πιο διασκεδαστική, πιο πνευματώδης, με τα σχόλια που ποτέ δεν θα τολμούσε να κάνει ακόμη και ο πιο «αιρετικός» οικοδεσπότης και με μια ολοκληρωτική αποδόμηση του όλου glamourous της υπόθεσης...

Ανώνυμοι και επώνυμοι λογαριασμοί - κυρίως από Αμερικάνους κωμικούς που βρίσκουν έδαφος στην αμεσότητα του Twitter - γεμίζουν το timeline με ευφάνταστα hashtags και κλασικούς 143 χαρακτήρες.

Ηταν πέρσι που ο Αντι Μπόροβιτζ, κωμικός, συγγραφέας και αρθογράφος των New York Times έγραψε ένα από τα πιο retweeted σχόλια της βραδιάς σχολιάζοντας το «Λόγο του Βασιλιά» και το «Τhe Artist» ως «έναν Βρετανό που δεν μπορούσε να μιλήσει» και «έναν Γάλλο που κανείς δεν μπορούσε να ακούσει» αντίστοιχα.

«Πρέπει να πεις κάτι. Κάποιος πρέπει να πει κάτι», δηλώνει ο κωμικός Μπιλι Αϊχνερ του Funny or Die. «Το να βρίσκεσαι online τη στιγμή που συμβαίνει είναι τόσο έντονο. Σχεδόν καθαρτικό. Πρέπει να εκφραστείς στο Twitter.... Τελικά είναι τόσο αστείο γιατί το όλο πράγμα είναι γελοίο. Είναι σαν να σε ρωτάει κάποιος συνέχεια γιατί σχολιάζεις. Μα, γιατί υπάρχουν τα Οσκαρ αν όχι για να τα σχολιάσεις;».

Στην περσινή απονομή ο μέσος όρος των tweets για τα Οσκαρ άγγιξε το αστρονομικό αριθμό των 18.718 tweets το δευτερόλεπτο, το «The Artist» συγκέντρωσε μόλις 78.509 tweets σε αντίθεση με το «Hugo» που το ξεπέρασε, φτάνοντας στα 110.179, ενώ το πόδι της Αντζελίνα Τζολί υπήρξε το απόλυτο hype στο Twitter (μέχρι που άνοιξε και λογαριασμός του ποδιού!).

Τα παραπάνω νούμερα δεν άφησαν ασυγκίνητη και την Ακαδημία, η οποία φέτος αποφάσισε να «μετράει» τη δύναμη των υποψήφιων ταινιών της μέσω twitter (fyi, πρώτη σε αναφορές είναι μέχρι και σήμερα το «Silver Linings Playbook»), ενώ αναμένεται πως οι μετρήσεις του παγκόσμιου timeline φέτος θα είναι καθοριστικές για την επιτυχία της Απονομής.

Σήμερα το βράδυ θα είμαστε και εμείς στο Twitter και μέσα από το λογαριασμό του Flix θα σχολιάζουμε μαζί με εσάς όλα όσα θα συμβούν στην 85η Απονομή των βραβείων Οσκαρ. Ακαδημία, το νου σου!

Οι προβλέψεις του Flix:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση των Οσκαρ από τη Νova στις 3.30 ώρα Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα ξημερώματα.

Tags: Oscars 2013