Buzz

«Οι ταινίες έχουν φτιαχτεί για το σεξ.» Κι ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ τα λέει πιο ωραία κι από σεξ

στα 10

Η συνέντευξη του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στην Guardian μας δείχνει... το δρόμο για τ' αστέρια!

«Οι ταινίες έχουν φτιαχτεί για το σεξ.» Κι ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ τα λέει πιο ωραία κι από σεξ

Οι μεγάλες αγάπες ποτέ δεν πεθαίνουν κι ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ είναι μια τέτοια, έστω κι αν έχει να κάνει ταινία από το «Maps to the Stars» κι αληθινά πολύ καλή ταινία, ακόμα περισσότερα χρόνια. Ετσι, διαβάζουμε τη συνέντευξη που έδωσε ο Καναδός σκηνοθέτης στην Guardian με τρομερό ενδιαφέρον και αδιάκοπο χαμόγελο θαυμασμού.

Ο Κρόνενμπεργκ μίλησε στην Guardian για την τελευταία δουλειά του, που είναι με την ιδιότητά του του ηθοποιού κι όχι του σκηνοθέτη. Κρατά ένα ρόλο στο θρίλερ «Disappearance at Clifton Hill» του συμπατριώτη του, Αλμπερτ Σιν και μπορείτε να δείτε ένα κλιπ εδώ:


Ο Κρόνενμπεργκ δηλώνει ότι απολαμβάνει τη δουλειά του ηθοποιού - μπορεί ν' αστειεύεται, ότι τον προτιμούν επειδή «είναι φτηνός και διαθέσιμος», αλλά η αλήθεια είναι λίγο μεγαλύτερη. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, που ποτέ δεν έβρισκε εύκολα χρηματοδότηση για τις ταινίες του, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια ένα σενάριο για μίνι-σειρά που απέρριψε το Netflix και περιμένει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα για την κινηματογραφική διασκευή του δικού του μυθιστορήματος, «Consumed». Παράλληλα, δουλεύει το σενάριο μιας νέας, «πολύ προσωπικής» ταινίας. «Θα κάνω όποιο ετοιμαστεί πρώτο,» εξηγεί. «Είτε είσαι στον Καναδά, είτε οπουδήποτε, με το ανεξάρτητο σινεμά είναι πάντα δύσκολο να προχωρήσεις. Οσο πιο ασυνήθιστη είναι η ταινία σου, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα συναντήσεις.»

David Cronenberg 607

Σε σχέση με το σύγχρονο σινεμά, ο Κρόνενμπεργκ δηλώνει όχι θαυμαστής των «απολύτως α-σεξουαλικών» υπερηρωικών ταινιών που παρουσιάζει το mainstream αμερικανικό σινεμά, αλλά εντοπίζει τον «δικό του», ακραίο ερωτισμό σε ταινίες σαν το «Raw» της Ζουλιά Ντουκουρνό και το «Below Her Mouth» της Εϊπριλ Μάλεν. Κι αυτό, όπως επισημαίνει, το θεωρεί πολύ σημαντικό: «Για μένα, οι ταινίες είναι σεξ. Οι ταινίες έχουν φτιαχτεί για το σεξ, δεν υπάρχει αμφιβολία.»

Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα από την παρουσίαση του «Crash» στο Φεστιβάλ Βενετίας τον Σεπτέμβριο 2019

Στα 76 χρόνια του πια, εξαιρετικά fit (όπως φαίνεται και στο παραπάνω κλιπ), ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ αντιμετωπίζει το χρόνο με στωικότητα και χιούμορ. «Νιώθω μια απογοήτευση τώρα, απλώς επειδή ξέρω ότι έχω γεράσει,» λέει στην Guardian. «Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ένα ωραίο σημείο να βρίσκεσαι. Οπως είπα και στη Βενετία, όταν παρουσιάσαμε την ανασκευασμένη κόπια του "Crash", αν δεν ξανακάνω ποτέ ταινία, θα είμαι ικανοποιημένος. Ο κόσμος δυσαρεστήθηκε που το είπα αυτό, αλλά είναι αλήθεια. Αν κάποιο απ' αυτά τα πρότζεκτ πάρει το πράσινο φως, θα ξαναπάθω την εμμονή μου, θα πέσω με τα μούτρα όπως έκανα πάντα. Αλλά δεν νιώθω τον πόθο της δημιουργίας όπως όταν ήμουν νέος και προσπαθούσα να χτίσω τ' όνομά μου. Ηθελα να δείξω όλες μου τις ιδέες στην οθόνη και τώρα πια το έχω κάνει αυτό. Δεν ξέρω αν αυτός είναι βουδιστικός ή ζεν τρόπος σκέψης. Ξέρω ότι είναι ένα ωραίο σημείο να βρίσκεσαι.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στην Guardian