Buzz

«Dark Horse»: Νέες κυνικές απολαύσεις από τον Τοντ Σόλοντζ

στα 10

Τίποτα περισσότερο από μια ατάκα στο πρώτο κλιπ και μερικές φωτογραφίες, είναι αρκετά για να υποπτευθούμε τι μας περιμένει στη νέα ταινία του Τοντ Σόλοντζ, «Dark Horse». Κάλως ήλθατε στο κουκλόσπιτο.

«Dark Horse»: Νέες κυνικές απολαύσεις από τον Τοντ Σόλοντζ
Τζόρνταν Γκέλμπερ: ιδανικός πρωταγωνιστής μιας ταινίας του Τοντ Σόλοντζ

Είσαι τριάντα κάτι και ζεις ακόμη στο εφηβικό σου δωμάτιο, στο σπίτι των γονιών σου; Αν δεν είσαι τυπικός γιος μιας περήφανης Ελληνίδας μάνας, τότε είσαι πιθανότατα, ήρωας μιας ταινίας του Τοντ Σόλοντζ.

Στο «Dark Horse», την καινούργια του, σκοτεινά κωμική εξερεύνηση, της ανθρώπινης δυσαρέσκειας, αυτό ακριβώς είναι ο Τζόρνταν Γκέλμπερ, ένας άντρας παιδί, προσκολλημένος σε μια παρατεταμένη εφηβεία, μέχρι τη στιγμή που θα ερωτευτεί το θηλυκό αντίστοιχό του, που υποδύεται η Σέλμα Μπλερ.

Επειδή όμως στο σύμπαν του κυνικού, διοπτροφόρου δημιουργού, έχουμε μάθει να περιμένουμε τα πάντα εκτός από happy end, δεν μας εκπλήσσει καθόλου, πως η λέξη «τραγωδία» περιλαμβάνεται στην εξαιρετικά σύντομη και ελάχιστα αποκαλυπτική, επίσημη περιγραφή της υπόθεσης του φιλμ.

Κι αν το «Dark Horse» περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως η Μία Φάροου και ο Κρίστοφερ Γούοκεν, η ιστορία είναι ξεκάθαρα επικεντρωμένη στον τριαντάρη πρωταγωνιστή, που τον υποδύεται ο μάλλον άγνωστος Γκέλμπερ.

Με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Boardwalk Empire», ή το «Law & Order», μοιάζει, από την εξωτερική εμφάνιση του κι όλας, ιδανικός ήρωας για το σύμπαν του Σόλοντζ.

Δείτε τον σε (όχι και πολλή) δράση στο σύντομο κλιπ που ακολουθεί και σε αρκετές φωτογραφίες, μαζί με το υπόλοιπο καστ στο gallery.