Industry

#CreativeGreece E6 | Ελληνικές Σειρές μίας Νέας Εποχής: Η Μικρή Οθόνη Μεγάλωσε!

στα 10

Στο 6o επεισόδιο του Creative Greece, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, η σεναριογράφος Μαργαρίτα Γερογιάννη κι ο διευθυντής της FOSS Στέλιος Κοτιώνης συζητούν το παρόν και το μέλλον των τηλεοπτικών σειρών.

#CreativeGreece E6 | Ελληνικές Σειρές μίας Νέας Εποχής: Η Μικρή Οθόνη Μεγάλωσε!

Το Creative Greece είναι η πρώτη σειρά podcasts του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA - Creative Europe MEDIA Desk Greece, με καλεσμένους δημιουργούς, προγραμματιστές φεστιβάλ, υπεύθυνους καινοτόμων δράσεων που αλλάζουν το τοπίο της ελληνικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σήμερα.

Ακούτε το podcast στο Spotify και στο YouTube

Στο 6ο επεισόδιο εξετάζουμε το φαινόμενο της ανάπτυξης της μικρής οθόνης/πλατφόρμας σε σημαντικό μέσο έκφρασης (κινηματογραφικής;) δημιουργίας. Το βλέπαμε να συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια στο εξωτερικό, το βλέπουμε τώρα και στην Ελλάδα: με κανάλια όπως το HBO, υπάρχει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία από ό,τι στο σινεμά - τα τηλεοπτικά σενάρια πειραματίζονται με είδη ή θεματικές που τα κινηματογραφικά στούντιο δε θα τολμούσαν ποτέ. Παράλληλα, το σινεφίλ κοινό έχει πλέον φανατικά ακολουθήσει το trend των σειρών.

Ξεκινώντας τα σκηνοθετικά, σεναριακά, development όνειρα τους οι συνομιλητές μας, είχαν ποτέ φανταστεί ότι η μικρή οθόνη θα μεγάλωνε έτσι;

podcast 6 Λευτέρης Χαρίτος, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Στέλιος Κοτιώνης

Τι έχει αλλάξει και οι κινηματογραφικοί δημιουργοί καταφεύγουν στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες; Πώς διαγράφεται το μέλλον της τηλεοπτικής μυθοπλασίας; Συζητάμε με τον σκηνοθέτη και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Λευτέρη Χαρίτο («Η Μάγισσα», «Άγριες Μέλισσες»), τη σεναριογράφο και υπεύθυνη ανάπτυξης στους Αργοναύτες Μαργαρίτα Γερογιάννη («Νούμερα») και τον παραγωγό και διευθυντή της FOSS, Στέλιο Κοτιώνη («Μαέστρο», «Milky Way»).

Ακούτε το podcast στο Spotify και στο YouTube

Creative Greece #06 |Δημοσιογραφική επιμέλεια: Flix.gr Εκφώνηση: Πόλυ Λυκούργου Ηχογράφηση - Μίξη: Mixer Productions © Creative Europe MEDIA Desk Greece 2023