Industry

Από 22 Νοεμβρίου όλα τα σινεμά γίνονται covid-free

στα 10

Νέα δέσμη μέτρων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Διαβάστε όλο το ΦΕΚ.

Flix Team
Από 22 Νοεμβρίου όλα τα σινεμά γίνονται covid-free

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, όλοι οι κινηματογράφοι όλης της χώρας γίνονται covid-free.

Η είσοδος σε αυτούς θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο. Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) εντός των τελευταίων 24 ωρών πριν από την παρουσία τους στο χώρο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα.

Να σημειώσουμε εδώ πως το μεγαλύτερο ποσοστό των κινηματογράφων της χώρας ήταν ήδη covid-free, σταδιακά από την έναρξη λειτουργίας τους.

Αναζητήστε τις αίθουσες όλης της Ελλάδας στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix


Οι κανόνες δημόσιας υγείας και πρόσβασης σε συγκεκριμένες δραστηριότητες διαμορφώνεται ως εξής:

Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Επίσης συστήνεται τήρηση αποστάσεων ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς. Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά 0 – 4 ετών εισέρχονται σε όλους τους χώρους χωρίς έλεγχο.

πίνακας