Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου κέρδισε το CineMart Co-Production Award στο Ρότερνταμ

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους της σκηνοθέτη του «Motorway 65» ήταν το πρότζεκτ που έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο IFFR Pro Days and CineMart co-production market στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Flix Team
To «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου κέρδισε το CineMart Co-Production Award στο Ρότερνταμ

Η πρώτη της μικρού μήκους βρέθηκε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών πέρυσι και το «Cora» ξεκινά την διαδρομή του προς την πραγματοποιήση με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού μόλις κέρδισε το Eurimages Co-production Award στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, που συνοδεύεται από το ποσό των €20,000, αλλά κυρίως την αναγνώριση ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ με δυναμική και προοπτικές.

εύη καλογηροπούλου 607 Εύη Καλογηροπούλου

Το «Cora» ακολουθεί την ιστορία δυο γυναικών που ερωτεύονται και αγωνίζονται να ξεφύγουν από τους περιορισμούς μιας δυστοπικής πατριαρχικής κοινωνίας.

Η επιτροπή της CineMart δήλωσε ότι επέλεξε να ενισχύσει «ένα μεταφυσικό δράμα με δυο απροσδόκητους γυναικείους χαρακτήρες στο κέντρο του, που αγωνίζονται για ελευθερία και την ταυτότητά τους, σε ένα μοναδικό και γλαφυρό βιομηχανικό τοπίο».

Το «Cora» που θα είναι διεθνής συμπαραγωγή, είναι από την ελληνική πλευρά μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Neda Film.

Δείτε ακόμη: Δύο νέα ελληνικά πρότζεκτ στη CineMart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ