Buzz

Χριστούγεννα με Animasyros στη Στέγη: Οι διοργανωτές εξηγούν

στα 10

Ο Βασίλης Καραμητσάνης κι η Μαρία Ανεστοπούλου έχουν σχέδια για μας: Χριστούγεννα στη Στέγη με το Animasyros, για παιδιά και μεγάλους!

Flix Team
Χριστούγεννα με Animasyros στη Στέγη: Οι διοργανωτές εξηγούν

Επειδή όταν ακόμη και ο χρόνος τελειώνει, το Animasyros συνεχίζει, ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του για το 2017 ξεκινάει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με ένα τριήμερο φτιαγμένο από τα όνειρα.

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 00:00, ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται σε 4 προγράμματα προβολών με ελεύθερη είσοδο: για παιδιά έως 6 ετών, για παιδιά άνω των 10 ετών, για όλη την οικογένεια και για ενήλικες. Μπαλονένιες γάτες, μαγικές μπάλες, ένας Mινώταυρος που βαριέται κι άλλα συναρπαστικά πλάσματα θα οδηγήσουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του animation, ενώ οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικά δείγματα δουλειάς από δημιουργούς της τέχνης της εμψύχωσης από Αμερική και Ευρώπη. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο. Κρατήστε τις θέσεις σας για τις προβολές εδώ

Animasyros Christmas

Ο Βασίλης Καραμητσάνης, Πρόεδρος του Animasyros και της ASIFA Ελλάδος, εξηγεί στο Flix γιατί η χριστουγεννιάτικη διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία: «Το 2016 είναι η χρονιά που θεσμοθετήθηκε το βραβείο ΙΡΙΣ για την Καλύτερη Ελληνική Ταινία Animation από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στην ανοιξιάτικη τελετή στη Στέγη. Eτσι, το Animasyros #tour16_17 ξεκινά, όχι τυχαία, από τη Στέγη, αναδεικνύοντας την καταιγιστική δυναμική της τέχνης της εμψύχωσης που μας γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον και την εξέλιξη του ελληνικού animation.»

Διαβάστε ακόμη: Το Animasyros ντύνεται Χριστούγεννα και ξεκινάει την περιοδεία του για το 2017 από τη Στέγη

Η Μαρία Ανεστοπουλου, Διευθύντρια του Animasyros, μοιράζεται τον ενθουσιασμό της: «Το Animasyros στη Στέγη θα είναι το εκτενέστερο αφιέρωμα που έχουμε έως σήμερα κάνει σε ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από το αρχείο του Φεστιβάλ. Οι ταινίες που θα προβληθούν χαρτογραφούν με έναν εύγλωττο τρόπο τις σύγχρονες τάσεις της κινηματογραφικής δημιουργίας στο χώρο του animation διεθνώς και αποτελούν μια φρέσκια, διαφορετική πρόταση για τους θεατές. Μικροί και μεγάλοι θεατές θα απολαύσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ και θα πάρουν μαζί τους ένα νέο κινούμενο κινηματογραφικό κόσμο, ευρύτερο και σίγουρα διαφορετικό από αυτόν που μέχρι σήμερα είχαν συνηθίσει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ιστορίες αφηγείται το σύγχρονο animation! Ελάτε μαζί μας και θα μάθετε!»

Animasyros Christmas

Aπό την Τρίτη 27 έως την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί το τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο «Η πρώτη μου σκέψη για το 2017 γίνεται animation!». Υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση της animator Κλεοπάτρας Κοραή, παιδιά 8-12 ετών θα γνωρίσουν τρεις διαφορετικές τεχνικές animation και θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ταινία κινουμένων σχεδίων. To εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών / Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 11:00-14:00 / Κόστος συμμετοχής: 24 / Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο εργαστήριο εδώ.

stuffed granny 607

Λίγες μέρες νωρίτερα, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, Animasyros και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ενώνουν ξανά δυνάμεις για καλό σκοπό συμμετέχοντας σε ένα Χριστουγεννιάτικο διήμερο εκδηλώσεων στο Aσυλο Ανιάτων, με ειδικές προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων από το αρχείο του Φεστιβάλ καθώς και ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων του Animasyros και έχουν πραγματοποιηθεί, με την υποστήριξη της Στέγης τα δύο τελευταία χρόνια. Η προβολή των 11.00 στο Εντευκτήριο του Ασύλου θα είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ η προβολή των 16.00 θα πραγματοποιηθεί στο Νοσηλευτήριο αποκλειστικά για τους περιθαλπόμενους του Ασύλου. Μεταξύ άλλων θα προβληθούν η βραβευμένη με το βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας του Φεστιβάλ το 2014 My stuffed granny της Eφης Παππά, η ταινία Πρωινή Βόλτα, των Μαρία Δούνη & Ηλέκτρα Φωτοπούλου και η ταινία Etoile Polaire (Πολικός Αστέρας) της Ιλάειρας Μισιρλιάδη.

Animasyros Christmas

Animasyros στη Στέγη - Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου:

  • 18:00 – 18:40 Προβολή για παιδιά έως 6 ετών
  • 19:00 – 19:50 Προβολή για παιδιά άνω των 10 ετών
  • 20:10 – 21:00 Προβολή για όλη την οικογένεια
  • 22.45 – 00.00 Προβολή για ενήλικες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

  • 18:00 – 18:40 Προβολή για παιδιά έως 6 ετών
  • 19:00 – 19:50 Προβολή για παιδιά άνω των 10 ετών
  • 20:10 – 21:00 Προβολή για όλη την οικογένεια
  • 22.45 – 00.00 Προβολή για ενήλικες

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την περιοδεία του Animasyros εδώ.

Animasyros Christmas