Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2022: Διαμαρτυρία στο κόκκινο χαλί για τους βιασμούς στην Ουκρανία

στα 10

Μέλος της οργάνωσης SCUM φώναξε «Σταματήστε να μας βιάζετε» κατά τη διάρκεια του κόκκινου χαλιού της παγκόσμιας πρεμιέρας του «Three Thousand Years of Longing» του Τζορτζ Μίλερ.

Flix Team
Κάννες 2022: Διαμαρτυρία στο κόκκινο χαλί για τους βιασμούς στην Ουκρανία

Μια γυναίκα εισέβαλε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών για να διαμαρτυρηθεί για τη σεξουαλική βία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας του Τζορτζ Μίλερ «Three Thousand Years of Longing». Ημίγυμνη, με χαραγμένη τη λέξη «scum» στην μέση της, με τα χρώματα της Ουκρανίας στο στήθος και ουρλιάζοντας «Σταματήστε να μας βιάζετε», η γυναίκα προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ασφάλειας που την απομάκρυναν από το κόκκινο χαλί, αφού πρώτα είχε κάνει το μήνυμά της να ακουστεί δυνατά.

Η ριζοσπαστική φεμινιστική ομάδα Scum πόσταρε στο Twitter: «Η ακτιβίστρια εξέθεσε τους βιασμούς και τα σεξουαλικά βασανιστήρια που κάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες στις γυναίκες της Ουκρανίας».

Το 75ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.