Φεστιβάλ / Βραβεία

Το φετινό, πρώτο μετά-πανδημίας Φεστιβάλ Καννών, γίνεται και... ντοκιμαντέρ

στα 10

Προσοχή όσοι περνούν από την Κρουαζέτ ανυποψίαστοι!

Το φετινό, πρώτο μετά-πανδημίας Φεστιβάλ Καννών, γίνεται και... ντοκιμαντέρ

Το φετινό Φεστιβάλ Καννών θα είναι ιδιαίτερο για πολλούς λόγους. Επειδή το περσινό δεν έγινε. Επειδή το πρόγραμμα που έχει συγκεντρώσει είναι θεαματικό. Επειδή παρά ένα χρόνο κλείνει τα 75. Επειδή η φετινή διοργάνωση θα γυριστεί σε ντοκιμαντέρ!

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία θα λέγεται - ομολογουμένως όχι πολύ πρωτότυπα - «Cannes Uncut» και θα είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί, στο Φεστιβάλ φυσικά, του χρόνου, όταν η διοργάνωση θα γιορτάζει τα 75 χρόνια της. Το ντοκιμαντέρ θ' αποτελείται από αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και πλάνα από το κοινό, την πόλη και τις προβολές. Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Special Treats του Κόλιν Μπάρρουζ, ενώ το υλικό συγκεντρώνουν ο ίδιος μαζί με τον δημοσιογράφο Κρις Πικάρντ, τον κριτικό και πρώην επικεφαλής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, Μαρκ Ανταμς και τον φωτογράφο Ρίτσαρντ Μπλάνσαρντ, διαπιστευμένο φωτογράφο στις Κάννες για πάνω από είκοσι χρόνια.

Δηλώνουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, «Εβδομήντα χρόνια μετά την αφετηρία του, οι μεγαλειώδεις υπερβολές, οι θρίαμβοι και οι αποτυχίες των Καννών είναι μια ιστορία που μπορεί να ειπωθεί. Μια ιστορία που συνθέτει μια ομάδα ανθρώπων που πέρασαν πολλές δεκαετίες τρέχοντας πάνω-κάτω στην Κρουαζέτ, διανύοντας το κόκκινο χαλί, βρίσκοντας καταφύγιο στα περίπτερα της Αγοράς, πίνοντας και γλεντώντας ως τις μικρές ώρες.»

Προς το παρόν, εάν θέλετε μια πραγματική γεύση για το πώς μοιάζει η αίσθηση του Φεστιβάλ Καννών, δεν έχετε παρά να δείτε το «Dix pour cent» («Call my Agent!»), σεζόν 2, επεισόδιο 6!