Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοινώνει το πρόγραμμά του στις 3 Ιουνίου

στα 10

Ο Τιερί Φρεμό μάς κλείνει ραντεβού για την ανακοίνωση μέρους του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος - ταινίες που οι Κάννες θα στείλουν με την υπογραφή τους σε άλλα φεστιβάλ που θα διεξαχθούν κανονικά.

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοινώνει το πρόγραμμά του στις 3 Ιουνίου

Ηταν μεγάλο χτύπημα ότι το 73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ακυρώθηκε, αλλά και τι δεν γκρέμισε στο πέρασμά της αυτή η πανδημία.

Οπως όμως είχε υποσχεθεί ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Τιερί Φρεμό, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν μερικοί από τους τίτλους των ταινιών που θα διεκδικούσαν το φετινό Χρυσό Φοίνικα, στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Οι ταινίες αυτές, μαζί με αρκετές ακόμα (φημολογείται ότι θα είναι 50 τίτλοι στο σύνολό τους) από το επίσημο πρόγραμμα, θα πάρουν τη «σφραγίδα» του φεστιβάλ Καννών (Cannes 2020) και θα προβληθούν σε άλλα φεστιβάλ του φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης: Τελευταία ανακοίνωση: Το Φεστιβάλ Βενετίας δεν ακυρώνεται

Cannes Palais 607

Τα φεστιβάλ αυτά είναι του Τορόντο, της Ντοβίλ, της Ανγκουλέμ, του Σαν Σεμπαστιάν, της Νέας Υόρκης, της Μπουσάν και το Φεστιβάλ Λιμιέρ στη Λιόν, που διοργανώνει ο ίδιος ο Τιερί Φρεμό. Περιμένουμε να δούμε αν θα ισχύει αυτή η συμφωνία και με το Φεστιβάλ Βενετίας.

Τι περιμένουμε να ακούσουμε; Το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον, το «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, το «Another Road» του Τόμας Βίντεμπεργκ, το «Comes Morning» της Ναόμι Καβάσε, το «Eté '85» του Φρανσουά Οζόν, το «On the Rocks» της Σοφία Κόπολα, για να αναφέρουμε μερικά.

Η ανακοίνωση της επίσημης επιλογής των Καννών θα γίνει στις 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα ώρα Γαλλίας, 7 ώρα Ελλάδας, και θα προβληθεί ζωντανά στο Canal+, στην επίσημη σελίδα των Καννών και στα social media του φεστιβάλ.

Το αμέσως επόμενο στοίχημα του Φεστιβάλ Καννών; Η online διεξαγωγή του σημαντικότατου τμήματος της Αγοράς από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε στον Hollywood Reporter ο Τιερί Φρεμό για το πώς σκέφτεται το Φεστιβάλ Καννών να «ενισχύσει και να στηρίξει τον κινηματογράφο» σε αυτή την τόσο κρίσιμη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα: