Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και ο Γκας Βαν Σαντ απαντούν σε όσους γιούχαραν το «The Sea of Trees»

στα 10

To «The Sea of Trees» γουχαΐστηκε στη δημοσιογραφική του προβολή στις Κάννες, πήρε τις χειρότερες κριτικές που έχει πάρει ταινία εδώ και χρόνια στο Φεστιβάλ και βρήκε τον Γκας Βαν Σαντ και τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ σε αμυντική θέση στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της ταινίας.

Κάννες 2015: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και ο Γκας Βαν Σαντ απαντούν σε όσους γιούχαραν το «The Sea of Trees»

«To μόνο που έχω να πω είναι αυτό. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να γιουχάρει όπως και να χειροκροτήσει μια ταινία. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Μου αρέσει η ταινία. Ηταν μια χαρούμενη ημέρα όταν έμαθα ότι βρίσκεται στο Διαγωνιστικό των Καννών. Είναι συναρπαστικό να ξέρω πως θα βρεθώ κάπου για να υποστηρίξω μια δουλεία που έκανα με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό τώρα είναι το επιδόρπιο - ό,τι και να είναι. Ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε εδώ. Το διασκεδάσαμε.»

Τα παραπάνω λόγια του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ ήταν η απαντησή του στις κακές (κατ΄ευφημισμόν) κριτικές που πήρε το «The Sea of Trees» του Γκας Βαν Σαντ, δυστυχώς μια από τις χειρότερες ταινίες που είδαμε μέχρι στιγμής στο Φεστιβάλ, σίγουρα η χειρότερη στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη του και γενικά μια πανωλεθρία για όσους περίμεναν πως αυτό το όλο υποσχέσεις φιλμ θα ήταν το ξέπλυμα των πρόσφατων αμαρτιών του Γκας Βαν Σαντ που ακουν στο όνομα «Restless» και «Promised Land».

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία: Ο Γκας Βαν Σαντ υπογράφει με το «Sea of Trees» μια από τις χειρότερες ταινίες που είδατε ποτέ!

Gus Van Sant Cannes 2015

«Αυτή η ταινία έχει τη δική της ζωή. Διάβασα μια κριτική το πρωί και ήταν πολύ απόλυτη. Φαντάστηκα πως όλοι έχουν την ίδια άποψη. Τουλάχιστον ξέρω που στεκόμαστε. Αλλά θυμάμαι πως υπήρξε μάχη τη χρονιά του "Ελέφαντα". Διαφωνίες ανάμεσα στους κριτικές για το αν είναι καλή ή κακή. Το είχα βρει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν όλες οι προβολές της ταινίας θα συναντήσουν τις ίδιες αντιδράσεις», δήλωσε ο Γκας Βαν Σαντ.

Naomi Watts 607

Μαζί με τον Γκας Βαν Σαντ και τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του «The Sea of Trees» και η Ναόμι Γουότς, η οποία δεν απάντησε στο θέμα με τις κακές κριτικές και περιορίστηκε στην ερώτηση που της έγινε σχετικά με το αν φοβάται το θάνατο: «Συνεχώς. Κάθε μέρα φοβάμαι ότι κάτι θα συμβεί στα παιδιά μου και θα βρεθούν χωρίς γονείς. Το λέω αυτό ως κάποια που έχασε τον πατέρα της.»

Για τη λογική εναντίον της πνευματικότητας (ή και το αντίθετο) μίλησε και ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ: «Είμαι οπαδός και των δύο. Αγαπώ τη λογική. Αγαπώ την επιστήμη. Και πιστεύω πως η ζωή είναι πνευματική. Και πιστεύω πως είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας, αλλά και πως δεν γράφουμε οι ίδιοι το σενάριο της. Ξέρω ότι συμβαίνουν πράγματα που βρίσκονται εκτός του ελέγχου μας. Συμβαίνουν συνέχεια συμπτώσεις και συναντώ συνέχεια καταστάσεις που δεν έχουν λογική. Αυτό δεν είναι ο άνθρωπος. Είναι κάποιος άλλος ή ένα άλλο ον. Για μένα είναι ο Θεός.»

Matthew McConaughey Cannes 2015

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.