Buzz

Ο Μπραντ Πιτ σχολιάζει τον αλκοολισμό, την αποτοξίνωσή του και πόσο διαφορετικός άνθρωπος είναι σήμερα

στα 10

Το διαζύγιο έφερε πόνο και απώλεια. Αλλά τον ανάγκασε να αντιμετωπίσει «τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού του».

Ο Μπραντ Πιτ σχολιάζει τον αλκοολισμό, την αποτοξίνωσή του και πόσο διαφορετικός άνθρωπος είναι σήμερα

Οι Νew York Times πλησίασαν τον Μπραντ Πιτ με μια ιδέα: μια βόλτα στο Πλανητάριο Γκρίφιθ του Λος Αντζελες, όπου θα συζητούσαν την νέα του ταινία - το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι που πρόσφατα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Διαβάστε αναλυτικά: Βενετία 2019: Στο «Ad Astra» ο Τζέιμς Γκρέι δίνει τελικά τις εύκολες απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις

Μόνο που ο 55χρονος πρωταγωνστής, σταρ, παραγωγός θέλησε να μιλήσει για πολλά περισσότερα: την απότομη εκτόξευσή του σε celebrity icon στα 90ς, το αν θεωρεί ότι έκανε καλές επιλογές στην καριέρα του, κι αν παραδέχεται ότι τα όμορφα αγόρια όμορφα καίγονται.

brad pitt new york times 607

Ιδιαίτερα ειλικρινής στέκεται στο θέμα του αλκοολισμού του, ένα ζήτημα που σε όλο το θόρυβο του διαζυγίου του με την Αντζελίνα Τζολί, πέρασε στα ψιλά γράμματα. Ο χωρισμός δεν έγινε για το τίποτα. Επήλθε όταν ένας -για πολλοστή φορά- τύφλα Πιτ σήκωσε χέρι στον πρωτότοκο Μάντοξ και η Τζολί τράβηξε αμετάκλητη κόκκινη γραμμή.

«Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που έπρεπε να ξεπερνάμε μόνοι μας κάθε δυσκολία. Και να την κρύβουμε. Επρεπε να είμαστε ικανοί, δυνατοί να μη δείχνουμε αδυναμία...»

Το διαζύγιο όμως τον έφερε αντιμέτωπο με τα σκοτάδια του. Κι ο Τζέιμς Γκρέι τον πέτυχε πάνω σε αυτή τη διαδικασία. Μία επώδυνη μοναχική διαδκασία που ο Πιτ διοχέτευσε στον ρόλο του.

«Ολοι κουβαλάμε πόνο. Τραύμα. Απώλεια. Ξοδεύουμε τις ζωές μας προσπαθώντας να κρύψουμε αυτά τα κομμάτια μας. Αλλά αυτά είναι εκεί. Μέσα σου. Και κάποια στιγμή θα ανοίξεις τα κουτάκια..»

Δείτε κι αυτό: Βενετία 2019: Ο Μπραντ Πιτ κοιτάζει τ' άστρα στο κόκκινο χαλί του 76ου Φεστιβάλ Βενετίας

brad pitt new york times 607 2

Ο Πιτ ομολογεί ότι, για χρόνια, το ποτό ήταν ο τρόπος του να κοιμίζει τους δαίμονες. Μέχρι που η κόκκινη γραμμή της Αντζελίνα δεν άφησε περιθώρια. «Είχα ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε έπρεπε να το κόψω μαχαίρι. Πέρασα 6 μήνες σε αποτοξίνωση και ακόμα πηγαίνω στα μίτινγκ των Ανώνυμων Αλκοολικών».

Η εμπειρία του με τους υπόλοιπους συντρόφους του σε αυτή τη διαδικασία ήταν για τον Πιτ βαθιά συγκινητική και καθοριστική. «Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άντρες που κάθονται σ' ένα κύκλο και σου ανοίγονται τόσο βαθιά, τόσο ειλικρινά ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει στη ζωή μου. Ενιωσα ασφαλής. Ηταν ένα ασφαλές περιβάλλον που κανείς δεν σε έκρινε, για αυτό δεν έκρινες κι εσύ τον εαυτό σου...»

«Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρήκα διέξοδο. Κάθαρση. Υπάρχει κάτι λυτρωτικό στο να βγάζεις και να αερίζεις τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού σου. Ετσι βρίσκεις βάλσαμο και γιατρειά...»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μπραντ Πιτ στην επίσημη σελίδα των New York Times.

Διαβάστε περισσότερα: