Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά στο Φεστιβάλ Bafici του Μπουένος Αϊρες

στα 10

Ταυτόχρονα με την έξοδο της στις αίθουσες, η «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά ετοιμάζει βαλίτσες για τα διεθνή της ταξίδα, ξεκινώντας από το Φεστιβάλ Bafici στο Μπουένος Αϊρες.

Η «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά στο Φεστιβάλ Bafici του Μπουένος Αϊρες

Η Αννα, μια νεαρή κοπέλα που ζει μόνη της, αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που της αφήνει άγνωστος στην πόρτα της. Στην προσπάθεια της να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τα κίτρινα χαρτάκια, αρχίζει να υποπτεύεται τους πάντες γύρω της και σταδιακά οδηγείται σε ψυχική κατάρρευση. Η «Ευτυχία» είναι το ψυχογράφημα μιας γυναίκας που χάνει σταδιακά την επαφή της με την πραγματικότητα, μία κωμικοτραγική ματιά στη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, μέσα από την δική της αλλοιωμένη αντίληψη των πραγμάτων.

Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Πυθαρά με τίτλο «Ευτυχία» που βγαίνει στις 23 Μαρτίου στις αίθουσες μετά την πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβριο και την προβολή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, η ταινία ετοιμάζεται και για τα διεθνή της ταξίδια, με πρώτη στάση το Φεστιβάλ Bafici του Μπουένος Αϊρες που φέτος διεξάγεται από τις 19 έως και τις 30 Απριλίου 2017.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρήστος Πυθαράς μιλάει στο Flix: «Η Ευτυχία» είναι μια ανθρώπινη κωμωδία

Ευτυχία 607

«Η "Ευτυχία" μου μοιάζει πιο πολύ σαν μια ανθρώπινη κωμωδία. Πώς το δράμα ενός ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει τον γέλωτα σε κάποιον άλλο, εμπλεκόμενο ή μη με την κατάσταση του πρώτου, μα σίγουρα παρατηρητή της. Με γοητεύει πολύ αυτή η ιδέα. Και πως το χιούμορ αναδύεται μέσα από το στοιχείο του παράδοξου. Με αυτά κατά νου, σίγουρα ο τίτλος έρχεται σε αντίστιξη με την ιστορία της ηρωίδας που παρακολουθούμε. Τώρα, αν ο τίτλος έρχεται σε κόντρα με την εποχή μας; Ακούγεται πιασιάρικο το ναι, δε νομίζω όμως. Το tagline της ταινίας πάντως, είναι "Τα πράγματα ζορίζουν". Το σχόλιο του τίτλου, αν κάποιος θέλει να το εκλάβει σαν τέτοιο, κινείται σε ανθρωποκεντρικό επίπεδο. Η επιτυχία θα είναι να βρεις κάπου, κάπως, τον κινηματογραφικό τρόπο να το ανάγεις αυτό, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο απεύθυνσης»

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Χρήστος Πυθαράς την «Ευτυχία», που φτιάχτηκε με τον κόπο μιας πρώτης ταινίας, με επιρροές από «Ενοικο» και την «Αποστροφή» του Ρόμαν Πολάνσκι μέχρι το «Possesion» του Αντρέι Ζουλάφσκι.

Ευτυχία του Χρήστου Πυθαρά / Παίζουν: Ξανθή Σπανού, Δημήτρης Αλεξανδρής, Θέμις Μπαζάκα, Σταύρος Συμεωνίδης, Μυρτώ Πανάγου, Γιάννης Μυλωνάς, Κατερίνα Παπανδρέου και ο Χρήστος Στέργιογλου / Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς / Διευθυντής Φωτογραφίας: Ευγένιος Διονυσόπουλος και Νίκος Θωμάς / Μουσική: Ντίνος Τσέλης / Σκηνογραφία: Πηνελόπη Βαλτή και Μαρία Παπαδημητρίου / Διεύυθνση Παραγωγής: Φωτεινή Δράκου / Ηχοληψία: Χρήστος Παπαδόπουλος, Άρης Παυλίδης και Ντίνος Κίττου / Ενδυματολογία: Ελίνα Μαντίδη / Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου και Γεωργία Αντωνοπούλου / Μοντάζ: Βασίλης Σταυρόπουλος / Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιάννης Γιαννακόπουλος . Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης / Μια παραγωγή της Correct Creative, 2/35, Tone Studio

Ευτυχία Αφίσα 607

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την «Ευτυχία» στο επίσημο site της και στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.