Φεστιβάλ / Βραβεία

Black Nights στο Ταλίν για το Ελληνικό σινεμά

στα 10

Δυο ελληνικές ταινίες συν ένα project στο στάδιο της προ-παραγωγής συμμετέχουν στο Black Nights Film Festival στο Ταλίν της Εσθονίας.

Flix Team
Black Nights στο Ταλίν για το Ελληνικό σινεμά

Το φιλμ του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο Εχθρός μου», που παίζεται αυτό τον καιρό και στις ελληνικές αίθουσες και η «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» που μετά από τη συμμετοχή του σε μια σειρά από φεστιβάλ κέρδισε στη Θεσσαλονίκη το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή του Χρήστο Στέργιογλου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Από τις 27 έως τις 29 Νοεμβριου, όμως στα πλαίσια του φεστιβάλ, λαμβάνει χώρα το Baltic Event, το Co-Production Market του, που διοργανώνεται φέτος για ένατη χρονιά. Ανάμεσα στις 12 ταινίες που περιλαμβάνει η φετινή επιλογή του, συναντάμε το «Park» της Σοφίας Εξάρχου, σε παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Guanaco και της Beben Films.

Το «Park», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου σε σενάριο δικό της, αφηγείται την ιστορία του Δημήτρη, ενός δεκαεξάχρονου παιδιού που ζει στο Ολυμπιακό Χωριό μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μετά από διαγωνισμό που μοίρασε κατοικίες μέσω κρατικού διαγωνισμού σε οικογένειες της εργατικής τάξης. Eργαζόμενος σε ένα μαρμαράδικο θα αναγκαστεί να βρεθεί σε ένα θέρετρο στη νότια πλευρά της Αθήνας, εκεί όπου θα ανακαλύψει πως όσο απομακρύνεται από το Χωριό τόσο επιστρέφει χωρίς να το καταλάβει σε αυτό.

Το project έχει ήδη κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Crossroads του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ τον περασμένο Αύγουστο στο φεστιβάλ του Σαράγεβο απέσπασε το Coproduction Development Award από το Eurimages αλλά και την υποστήριξη του Synchro Productions Austria.