Φεστιβάλ / Βραβεία

H Μπίλι Αϊλις γράφει ιστορία κερδίζοντας το Grammy για το «No Time to Die»

στα 10

Η πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων που τραγούδι από ταινία κερδίζει πριν την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες.

H Μπίλι Αϊλις γράφει ιστορία κερδίζοντας το Grammy για το «No Time to Die»

Το «No Time to Die» κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 εν αναμονή τότε της εξόδου της νέας ομότιτλης ταινίας του Τζέιμς Μποντ τον Απρίλιο του 2020. Η πανδημία όμως είχε άλλα σχέδια κι έτσι η ταινία αναβλήθηκε δύο φορές ήδη κι αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2021.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η επιτροπή των Grammy δεν εγκρίνει τη συμμετοχή τραγουδιού από ταινία που δεν μπορούν να δουν οι ψηφοφόροι τους, ωστόσο η μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού (νούμερο 1 στην Αγγλία, νούμερο 16 στο Billboard) επηρέαση τη θετική απόφαση της συμμετοχής του τραγουδιού στα φετινά βραβεία.

Οπως αναφέρει το Variety, το Grammy καλύτερου τραγουδιού από ταινία συμβαίνει να είναι κάθε χρόνο αυτό που την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού. Φέτος όμως το «(I'm Gonna) Love me Again» των Ελτον Τζον και Μπέρνι Τόπιν από το «Rocketman» δεν ήταν καν υποψήφιο. Ο ανταγωνισμός του «No Time to Die» ήταν τα τραγούδια από το «Frozen II», το «Harriet», το «Onward» και το «Cats».

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο της Μπίλι Αϊλις:


Το «No Time to Die» σηματοδοτεί την μόλις τέταρτη φορά που κερδίζει τραγούδι ή μουσική από ταινία του Τζέιμς Μποντ. Το 1973 ο Τζορτζ Μάρτιν είχε κερδίσει Grammy Καλύτερης Ενορχήστρωσης για το «Live and Let Die» του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και των The Wings, ενώ το 2013 είχε κερδισει Grammy και το «Skyfall» της Adele και το soundtrack του Τόμας Νιούμαν για την ομότιτλη ταινία.

Δείτε εδώ το επίσημο βίντεο κλιπ του «No Time to Die»