Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Το breaking bad γράμμα του Αντονι Χόπκινς, ο Τζιμ Τζάρμους που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ο γιος του Κλιντ Ιστγουντ που ίσως μας σκανδαλίσει, ο Μάικλ Φασμπέντερ που τα καταφέρνει χωρίς καν να προσπαθήσει, τα βραβεία του BFI, ο «Prix Lumiere» στον Κουέντιν Ταραντίνο. Πλούσια η βδομάδα που μας πέρασε!

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

H εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά και με πραγματικό μεγαλείο. Ο Sir Αντονι Χόπκινς στέλνει ένα γράμμα θαυμασμού και βαθιάς υπόκλισης στον Μπράιαν Κράνστον, καθώς ένας μαραθώνιος όλων των κύκλων «Breaking Bad» τον έπεισαν για την πολύτιμη υποκριτική στόφα του Κράνστον: «Είστε ο καλύτερος ηθοποιός που έχω δει. Στη ζωή μου».

Το γράμμα κυκλοφόρησε στ social media κι έγινε viral. Ολοι διαβάσαμε τα γενναιόδωρα λόγια του Χάνιμπαλ Λέκτερ στον Γουόλτερ Γουάιτ. «Σας ευχαριστώ. Αυτού του είδους η αριστοτεχνική δουλειά είναι σπάνια και όταν, κάποια φορά, συμβαίνει -όπως σ' αυτή την επική σειρά- μου αποκαθιστά την ελπίδα μου για το μέλλον. Είστε ο καλύτερος ηθοποιός που έχω δει στη ζωή μου. Ολα αυτά μπορεί να σας ακούγονται ως ένα μάτσο φτηνές κολακείες. Αλλά δεν είναι. Πλησιάζουν μεσάνυχτα εδώ στο Μαλιμπού, κι απλά ένιωσα την ανάγκη να σας γράψω...» Διαβάστε ολόκληρο το γράμμα του Χόπκινς στον Κράνστον εδώ.

1

Ο Μάικλ Φασμπέντερ μας απασχόλησε διπλά. Από την μία, η συνέντευξή του στο αμερικανικό GQ Νοεμβρίου, όπου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα ξανακατέβει ποτέ στην οσκαρική κούρσα. «Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω, καταλαβαίνω. Ολοι κάνουν τη δουλειά τους. Ολοι κινούν ένα σύστημα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν. Απλά εγώ αρνούμαι να ξαναβάλω τον εαυτό μου σ' αυτή τη θέση ποτέ ξανά. Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι ηθοποιός...»

Aπό την άλλη, μία ακόμα σκηνή από το «The Counselor», σκανδαλίζει. Ο Φασμπέντερ μπαίνει σ' ένα ακριβό μαγαζί και περιγράφει στην πωλήτρια τα εσώρουχα που θέλει να αγοράσει για μια γυναίκα. Σας προκαλούμε να το δείτε χωρίς να... ιδρώσετε. Ο Μάικλ Φασμπέντερ προτιμά ζαρτιέρες.

1

Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν απέκτησε επίσημο τίτλο: «Magic in the Moonlight» Είδαμε επίσης δύο νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Νότια Γαλλία, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ταινία εποχής: Εμα Στόουν, Κόλιν Φερθ και η Μάρσια Γκέι Χάρντεν τριγυρίζουν σε παραθαλάσσια έπαυλη φορώντας κοστούμια της δεκαετίας του 30. Τι μας επιφυλάσσει άραγε ο Γούντι; Κάντε επανάληψη σε όσα ξέρουμε για το «Magic in the Moonlight» του Γούντι Αλεν.

amy

Τίνα Φέι - Εϊμι Πόλερ: τα χρυσά κορίτσια επιστρέφουν! Οι περσινές οικοδέσποινες των Χρυσών Σφαιρών αποδείχτηκαν ένα πολύ επιτυχημένο δίδυμο. Για αυτό και τους έγινε πρόταση για να παρουσιάσουν ξανά, όχι μόνο την τελετή απονομής του 2014, αλλά και του 2015! Cheers girls! Ραντεβού στις 12 Ιανουαρίου λοιπόν για την τελετή απονομής των 71ων Χρυσών Σφαιρών.

hugh

Tι είπατε; Ο Χιου Τζάκμαν επιτέλους «Τζέιμς Μποντ»; Ο τίτλος και μόνο της είδησης έβαλε φωτιά στο Flix και τα social media. Κάποιοι δεν άνοιξαν ποτέ το link για να διαβάσουν το κείμενο. Πανηγύρισαν την καθαίρεση του Ντάνιελ Κρεγκ, χειροκρότησαν τη σοφή επιλογή του Σαμ Μέντες, βιάστηκαν. Γιατί αν άνοιγαν το κείμενο θα έβλεπαν ότι ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν πάει πουθενά. Ομως ο Τζάκμαν, όντως, θα παίξει έναν «Τζέιμς Μποντ». Πώς γίνεται αυτό; Διαβάστε για το πώς ο Χιου Τζάκμαν διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Section 6».

noah

Βουλιάζει η κιβωτός του «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι; Γιατί οι παραγωγοί πιέζουν το σκηνοθέτη για αλλαγές; Τι θέλει τώρα η Paramount; Αφού το κόμικ του Αρονόφκσι είχε κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και όλοι γνωρίζαμε, πολύ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ότι δεν πρόκειται για έναν τυπικό Νώε, όπως τον είχαμε γνωρίσει στην Βίβλο. Πόσο κινδυνεύει να συμβιβαστεί το δύσκολο όραμα του σκηνοθέτη; Διαβάστε λεπτομέρειες.

3

Holy crap! Ο Τζιμ Τζάρμους έρχεται στη Θεσσαλονίκη! Ο σκηνοθέτης που βάπτισε με τη δική του ιδιοσυγκρασιακή, επιδραστική ματιά το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά, θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως επίσημος προσκεκλημένος του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» («Only Lovers Left Alive») θα ανοίξει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον. Κλείστε εισιτήρια τώρα!

4

«Dirty Scotty»: θα είναι ο 27χρονος γιος του Κλιντ Ιστγουντ ο «Κρίστιαν Γκρέι»; Η φήμη που τον θέλει αντικαταστάτη του Τσάρλι Χάναμ στην κινηματογραφική μεταφορά του «Fifty Shades of Grey», καθώς και μερικές φωτογραφίες που κόλασαν το Ιντερνετ, έκαναν τον Σκοτ Ιστγουντ το πρόσωπο της εβδομάδας. Διαβάστε περισσότερα και δείτε με τα μάτια σας ποιος είναι ο Σκοτ Ιστγουντ...

4

Heeeere's Johnny! Ο Τζόνι Ντεπ κάνει μία εμφάνιση-έκπληξη στην τελετή απονομής των βραβείων του BFI London Film Festival για να τιμήσει τον Κρίστοφερ Λι. «Ηταν ένα παιδικό όνειρο που πραγματοποιήθηκε να δουλέψω στο πλευρό του και να πάρω μαθήματα από αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο...» είπε ο Ντεπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Λι « έναν μοναδικό τζέντλεμαν, έναν πραγματικό καλλιτέχνη κι έναν εθνικό θησαυρό». Τέλειωσε μάλιστα την προσφώνησή του, κάπως προσωπικά. «Σας αγαπώ» απηύθηνε στον χαμογελαστό Λι, ο οποίος σηκώθηκε και μαζί του κι όλη η αίθουσα που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Πάβελ Παβλικόφσκι. Ο Πολωνός σκηνοθέτης του «Last Resort» και της «Γυναίκας του Πέμπτου», ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, επέστρεψε συμβολικά και κυριολεκτικά στην πατρίδα του για να γυρίσει το «Ida». Με ένα θέμα που μοιάζει αιχμηρό ακόμη και σήμερα, καθώς δε φέρνει στην επιφάνεια αμαρτωλά μυστικά που έχει φροντίσει να κρατά βολικά θαμμένα μόνο η Πολωνία αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, ο Παβλικόφσκι εντυπωσιάζει κοινό και την κριτική επιτροπή του London Film Festival και φεύγει με το μεγάλο βραβείο. Διαβάστε περισσότερα.

8

Κι η εβδομάδα κλείνει με Κουέντιν Ταραντίνο σε μεγάλα κέφια. Παραλαμβάνοντας χθες στη γαλλική Λιόν το τιμητικό «Prix Lumiere» (το τιμητικό βραβείο που εμπνεύστηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό για τους πρωτοπόρους του σινεμά) ο Ταραντίνο έστησε πάρτι. Εφερε μαζί του την πιστή παρέα των συνεργατών του: τον παραγωγό του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, την «Inglourious Basterds» πρωταγωνίστριά του Μελανί Λοράν, την μούσα του Ούμα Θέρμαν και τους σκληρούς του Τιμ Ροθ και Χάρβεϊ Καϊτέλ. Οταν οι τελευταίοι τρεις ανέβηκαν στη σκηνή, υπό τους ήχους των «You Never Can Tell» η ατμόσφαιρα έμοιαζε με άτυπο reunion του «Pulp Fiction». «Το σινεμά είναι η θρησκεία μου και η Γαλλία το Βατικανό μου» αναφώνησε ο Κουέντιν και τα υπόλοιπα μίας συγκινητικής, αστείας, ταραντινικής βραδιάς μπορείτε να τα διαβάσετε (και να τα δείτε) εδώ.