Buzz

Ο Μάικλ Φασμπέντερ προτιμά ζαρτιέρες

στα 10

In character ως ο ήρωας που υποδύεται στο «The Counselor», στο παρακάτω κλιπ, ο Μάικλ Φασμπέντερ αποδεικνύει πώς μπορεί, με τον απλούστερο διάλογο, να καθηλώσει το κοινό και να μας αφήσει να ζητάμε περισσότερα.

Ο Μάικλ Φασμπέντερ προτιμά ζαρτιέρες

Αυτή εδώ είναι η δεύτερη χρονιά που τα ταλέντα του Μάικλ Φασμπέντερ απαιτούν την αδιάλειπτη προσοχή μας: το 2011 είχαμε «Shame», «Jane Eyre», «A Dangerous Method», «Haywire» και «X-Men: First Class». Φέτος έχουμε παράλληλα «The Counselor» του Ρίντλεϊ Σκοτ και «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν (διαβάστε και δείτε περισσότερα – πιο λίγα, αλλά πιο δυνατά. Και ένα κλιπ από το «The Counselor» που δημοσιεύτηκε στο GQ είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να κόψει την ανάσα με κάθε κόψιμο στο μοντάζ.

Ο ήρωας του Μάικλ Φασμπέντερ μπαίνει σ’ ένα μαγαζί με εσώρουχα και ζητά τη βοήθεια της πωλήτριας (πόσο προχώρησε η Νάταλι Ντόρμερ, η Μάτζερι του «Game of Thrones») για να αγοράσει ορισμένα κομμάτια. Εις διπλούν. Μπεζ και μαύρο, μεταξωτά. Κιλοτάκια, καμισόλ, κάλτσες, ζαρτιέρες. Δεν είναι αυτό που συμβαίνει που αναστατώνει το θεατή: είναι ο τρόπος που είναι γυρισμένη η σκηνή και η ηχητική της μπάντα που εκφράζουν ταυτόχρονα κάτι αισθησιακό, παγερό, επικίνδυνο και τριπαρισμένο. Δείτε το κλιπ παρακάτω, τουλάχιστον μία φορά για κάθε χρώμα…

fass

Η σκηνή στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται στην ταινία, ακόμη κι αν και οι δυο ηθοποιοί παίζουν στο «The Counselor». Γραμμένη από τον Ρίντλεϊ Σκοτ και σκηνοθετημένη από τον γιο του Λιουκ Σκοτ, το κλιπ «αναπνέει» τον αέρα της ταινίας και χρησιμοποιείται για την προώθησή της, αλλά δεν θα υπάρχει στο ολοκληρωμένο φιλμ.

Οσο για την καριέρα του που επιτίθεται στα κινηματογραφικά πράγματα σαν κεραυνός, ο Μάικλ Φασμπέντερ ακούγεται (στο GQ) ταιριαστά μπλαζέ: «Δε σκοπεύω ν' ασχοληθώ φέτος με τις οσκαρικές καμπάνιες. Το καταλαβαίνω, ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Κι εσύ βοηθάς και προσφέρεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά δε θα υποβάλλω τον εαυτό μου ξανά σ' αυτήν την κατάσταση. Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι ηθοποιός.»

Περισσότερα για το «The Counselor»: