Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη από την λάμψη των βραβείων και την υπόσχεση ότι η τελική ευθεία προς τα Οσκαρ θα είναι γεμάτη έντονες στιμές. Πριν όμως από όλα αυτά έχουμε ένα Φεστιβάλ Βερολίνου να παρακολουθήσουμε, με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον...

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Με την εβδομάδα να ξεκινάει πανηγυρικά, με την τελετή απονομής των 71ων Χρυσών Σφαιρών, και να κορυφώνεται σήμερα με τα βραβεία SAG, οι μέρες πλέον τρέχουν με οσκαρικούς ρυθμούς. Ειδικά μετά την ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων για φέτος που είχε εκπλήξεις, ανατροπές, απουσίες, αλλά και μία εξασφάλιση των φαβορί. Ο δρόμος προς τα Οσκαρ κάθε χρόνο είναι από τις πιο έντονες κινηματογραφικές περιόδους. Οχι γιατί όσοι αγαπούν το σινεμά θεωρούν τα βραβεία αντικειμενικά ή δίκαια. Ολοι γνωρίζουμε ότι μπαίνουμε οικειοθελώς σε μία κούρσα που το μάρκετινγκ και η χολιγουντιανή βιομηχανία παίζουν τεράστιο ρόλο - ίσως σημαντικότερο και της αξίας, του πραγματικού μεγέθους και του ταλέντου. Ομως, αυτή η σύμβαση έστω, είναι αφορμή για να θυμηθούμε τις ταινίες και τους δημιουργούς, να τους γιορτάσουμε, να μπούμε στο κλίμα της αγωνίας για την επιβράβευσή τους, να χαρούμε ή να εξαγριωθούμε με την αδικία των αποτελεσμάτων. Η εβδομάδα που πέρασε μας έβαλε στην τελική ευθεία. Δέστε τις ζώνες σας!

1

Μάθαμε τα πάντα για τις Χρυσές Σφαίρες Το Flix ξενύχτησε παρέα σας για την λεπτό προς λεπτό ζωντανή αναμετάδοση της 71ης τελετής των Χρυσών Σφαιρών. Γελάσαμε με τις άψογες οικοδέσποινες Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ («Και τώρα, όπως το αιδείο κάποιου supermodel, ας υποδεχτούμε κι εμείς θερμά τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο»), χαρήκαμε για την επικράτηση των αγαπημένων μας, στεναχωρηθήκαμε για το φτύσιμο σε άλλους αγαπημένους, καμαρώσαμε την πάντα κλασάτη Κέιτ Μπλάνσετ, συγκινηθήκαμε με το τιμητικό βραβείο στον απόντα Γούντι Αλεν, κερδίσαμε ή χάσαμε στοιχήματα, αναρωτηθήκαμε πόσο είχε πιει ο P. Diddy, χαζέψαμε παρασκηνιακά στιγμιότυπα, κι ό,τι άλλο τέλος πάντωνπεριλαμβάνει η οπωσδήποτε πιο χαλαρή από τα Οσκαρ βραδιά των Χρυσών Σφαιρών.

2

Και ήρθε η ώρα των οσκαρικών υποψηφιοτήτων! Την Πέμπτη το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 86α βραβεία Οσκαρ, από την νέα Πρόεδρο της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν και τον χολιγουντιανό superhero Κρις Χέμσγουορθ. Κι, όπως κάθε χρόνο, υπήρξαν περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν τα φαβορί, αλλά σημειώθηκαν και εκπλήξεις, απουσίες και η επικράτηση outsiders της τελευταίας στιγμής. Θα κερδίσει όλα τα στοιχήματα ο «Οδηγός Διαπλοκής», που είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ποιος θυμάται μία ταινία που λέγεται «Ο Μπάτλερ», Μάθιου ή Λίο, «Gravity» ή «12 Χρόνια Σκλάβος», τι κρίμα για την Εμα Τόμσον, τι συνέβη με τους Κοέν; Θυμηθείτε τις Οσκαρικές Υποψηφιότητες 2014 αναλυτικά.

3

Βραβεία SAG 2014: ο δρόμος προς τα Οσκαρ άνοιξε... Η 20η απονομή των SAG Awards (των βραβείων της Ενωσης Ηθοποιών) χθες βράδυ ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο το οσκαρικό τοπίο. Οι ηθοποιοί ψήφισαν τους συναδέλφους τους και έδωσαν ένα τελευταίο σπρώξιμο στο δρόμο προς τα Οσκαρ. Η Κέιτ Μπλάνσετ κλείδωσε την νίκη της, το ίδιο κι ο Τζάρεντ Λέτο, όμως μπορεί να επιβληθεί ο Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ποια πρωτοεμφανιζόμενη έκανε την μεγάλη ανατροπή; Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη στην τελετή απονομής των βραβείων SAG 2014.

4

H Berlinale 2014 θα είναι ελληνική! Το γνωρίζαμε καιρό αλλά σεβαστήκαμε το εμπάργκο του Φεστιβάλ Βερολίνου. Αυτή την εβδομάδα όμως ανακοινώθηκαν κι επίσημα τα προγράμματά του, στα οποία η ελληνική συμμετοχή είναι κάτι παραπάνω από έντονη. Ξεκινώντας από το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη Χρυσή Αρκτο θα διαγωνιστεί φέτος το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη. Στο Panorama συναντάμε το «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά. Στο Forum κάνει την πρεμιέρα της η ταινία «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα, στο επίσημο διαγωνιστικό μικρού μήκους συναντάμε το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, στο τμήμα Generation συμμετέχει η μικρού μήκους ταινία «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη, ενώ δύο ελληνικά πρότζεκτς, το «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου και το «Happy Birthday» του Χρίστου Γεωργίου συμμετέχουν στο 11ο Berlinale Co-Production Market της διοργάνωσης.

5

Τέλος, η επικαιρότητα της εβδομάδας, έφερε μπροστά από την κάμερα του Flix τον πάντα υπέροχο Ντένη Ηλιάδη, ο οποίος μίλησε για την νέα του ταινία «+1» και την γλυκιά σαν «Μέλι», Βαλέρια Γκολίνο που έκανε ένα δύσκολο και απροσδόκητο σκηνοθετικό ντεμπούτο.