Φεστιβάλ / Βραβεία

Βerlinale 2014; Ο «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη διαγωνίζεται για τη Χρυσή Αρκτο μικρού μήκους

στα 10

Και άλλα ευχάριστα νέα από το φετινό 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με τη συμμετοχή της μικρού μήκους ταινίας «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.

Βerlinale 2014; Ο «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη διαγωνίζεται για τη Χρυσή Αρκτο μικρού μήκους
Σκηνή από το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

«Το κόκκινο σκαθάρι. Ενας επισκέπτης που ήρθε από αλλού. Αν ακουμπήσεις το αυτί σου πάνω σε έναν φοίνικα θα τον ακούσεις να τρίζει. Το σκαθάρι κάθεται στο κεφάλι του φοίνικα και μετά τα σκουλήκια του εισχωρούν στην καρδιά. Το κόκκινο σκαθάρι τρώει την καρδιά του φοίνικα. Και ο φοίνικας πεθαίνει Ο μόνος φοίνικας που δεν πεθαίνει είναι ο Washingtonia. Η καρδιά του Washingtonia φοίνικα είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιες.»

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του «Washingtonia», της ταινίας που η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη γύρισε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Αθήνα, τμήμα του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα» του 3ου Athens Open Air Film Festival, σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το «Washingtonia» επιλέχθηκε για να διαγωνιστεί ανάμεσα σε 25 ταινίες από 21 διαφορετικές και θα διεκδικήσει τη Χρυσή Αρκτο ταινιάς μικρού μήκους, φέρνοντας την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στο διεθνές προσκήνιο, μετά από την ξεχωριστή της πορεία στη μικρού μήκους με τα πειραματικά, ατμοσφαιρικά και εξόχως γοητευτικά «Pigs» (2011), «Zodiac» (2011) και «Arundel» (2012).

Θυμίζουμε ότι στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διαγωνίζεται για τη Χρυσή Αρκτο στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, ενώ δύο ελληνικά πρότζεκτς, το «Ιβο και Σοφία» της Ελίνας Ψύκου και το «Happy Birthday» του Χρίστου Γεωργίου συμμετέχουν στο 11ο Berlinale Co-Production Market της διοργάνωσης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την 64η Berlinale

Διαβάστε ακόμη: