Συνέντευξη

Ο Ντένης Ηλιάδης μιλάει στην κάμερα του Flix για το «+1»

στα 10

Η δεύτερη ταινία του στην Αμερική, μετά το «The Last House on the Left» είναι γεγονός και με αφορμή την εξόδό της στις ελληνικές αίθουσες, ο Ντένης Ηλιάδης μιλάει στην κάμερα του Flix για τους έρωτες που μπορούν να καταστραφούν μέσα σε μισή ώρα, τις δεύτερες ευκαιρίες και τις εφηβικές ταινίες που σε οδηγούν στην ενηλικίωση.

Ο Ντένης Ηλιάδης μιλάει στην κάμερα του Flix για το «+1»

«Πάντα με ενδιέφερε η ιδέα του τι θα συνέβαινε αν μπορούσες να συναντήσεις τον εαυτό σου. Αλλά να τον συναντήσεις σε συνθήκες πάρα πολύ φορτισμένες. Δηλαδή να μην έχεις το χρόνο να το πεις «ας κάτσουμε να το σκεφτούμε», «τι σημαίνει ακριβώς αυτό», "θα ήθελα να τον γνωρίσω ή όχι". Να τους βάλεις σε μια αρένα, ουσιαστικά, σε μια συναισθηματική αρένα όπου διεκδικούν ακριβώς το ίδιο πράγμα, όπου εσύ κι ο εαυτό σου διεκδικείς ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κι εκεί το θέμα είναι τι θα κάνεις; Θα δεις τον εαυτό σου σαν κάτι που θα τον αναζητήσεις σε αρμονία ή θα τον δεις σαν τον απόλυτο αντίπαλο; Και ποιο είναι το καλύτερο πλαίσιο για να κάνεις κάτι τέτοιο;»

Φτιάχνοντας ένα νέο είδος που ο ίδιος το ονομάζει «science fiction party thriller», ο Ντένης Ηλιάδης ανατρέπει τους κώδικες μιας κλασικής εφηβικής κολεγιακής ταινίας προσθέτοντας λίγη επιστημονική φαντασία και λίγο υπαρξιακό ρομάντζο, φέρνοντας το «+1», την τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία μετά το «Hardcore» και το «The Last House on the Left» σε μια συνέχεια μιας παράδοσης δημιουργών που παίζουν με τα κινηματογραφικά είδη με σκοπό να τα υπηρετήσουν ξεπερνώντας τις συμβάσεις τους.

Μοιράζοντας το χρόνο του στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ο Ντένης Ηλιάδης βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα του «+1» και μίλησε στην κάμερα του Flix για την ευφάνταστη ιδέα της ταινίας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην υλοποίησή της, το Χόλιγουντ που - αντίθετα με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι - δεν είναι ένα νησί και τι ακριβώς θα έκανε αν είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον... εαυτό του.


Το «+1» παίζεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: