Φεστιβάλ / Βραβεία

«Bella Addormentata». Τρέιλερ και φωτογραφίες για την ταινία που διχάζει την Ιταλία

στα 10

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ελουάνα Ενγκλάρο που μετά από 17 χρόνια σε κώμα η οικογένεια της οποίας διεκδίκησε το δικαίωμά της στον θάνατο, η νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο συνάντησε πρωτοφανείς αντιδράσεις και εμπόδια μέχρι να γυριστεί. Τώρα ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας και στη συνέχεια στο Τορόντο.

«Bella Addormentata». Τρέιλερ και φωτογραφίες για την ταινία που διχάζει την Ιταλία

Η ιστορία της δίχασε την Ιταλία, έκανε ακόμη και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αναμειχθεί, προκάλεσε συνταγματική κρίση και έδωσε έναυσμα σε μια αληθινά τεταμένη διαμάχη ανάμεσα στους υποστηρικτές της «ζωής» και σε αυτούς που πιστεύουν στο δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο.Η απόφαση του Μπελόκιο να γυρίσει μια ταινία με αφορμή την ιστορία της, δημιούργησε και σ΄ εκέινον μια σειρά από προβλήματα και εμπόδια, τα οποία όπως φαίνεται τελικά ξεπεράστηκαν.

Κι αν η αληθινή ιστορία και το παρασκήνιο του φιλμ μοιάζουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα (διαβάστε περισσότερα και για τα δύο εδώ), το πρώτο τρέιλερ μας δίνει την αίσθηση ότι εξίσου δυνατό θα είναι και το φιλμ του βετεράνου σκηνοθέτη, που δείχνει να περνά μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδο τα τελευταία χρόνια.

Το «Bella Addormentata» ακολουθεί τις ιστορίες μιας σειράς ανθρώπων που κινούνται γύρω από την Εουλάνα, ο καθένας με τις δικές του ιδεολογικές τοποθετήσεις και τα δικά του πιστεύω: Ενας βουλευτής προσπαθεί να αποφασίσει πως θα ψηφίσει σε ένα νομοσχέδιο με την ουσία του οποίου διαφωνεί ριζικά, αλλά του οποίου το κόμμα, κρατά αντίθετη στάση από τη δική του. Η κόρη του Μαρία, διαδηλώνει έξω από την κλινική όπου νοσηλεύεται η Εουλάνα, υπέρ της ζωής της. Ο Ρομπέρτο και ο αδελφός του βρίσκονται απέναντί της, διαδηλώνοντας για το το δικαίωμά της στον θάνατο. Μια σειρά από άλλους χαρακτήρες συνθέτουν μια πολυπρόσωπη, συναρπαστική αφήγηση που στην ουσία μιλά για κάτι ιδιαίτερα δύσκολο να ορίσεις. Το νόημα και την ουσία μιας ζωής.

Με ένα καστ που περιλαμβάνει τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τόνι Σερβίλιο, Αλμπα Ροχβάχερ, Μικέλε Ριοντίνο και Μάγια Σάνσα και με το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ιταλίας στραμμένο εκ προοιμίου πάνω της, το φιλμ μοιάζει να είναι ένα από αυτά που θα κερδίσουν την μερίδα του λέοντος από το ενδιαφέρων των μέσων ενημέρωσης στο φεστιβάλ της Βενετίας όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του πριν ακολουθήσει αυτό του Τορόντο.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ και τις πρώτες φωτογραφίες.