Buzz

O Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί λάθος την απόσυρση του «The Interview» από τη Sony και ετοιμάζει αντίποινα στη Βόρειο Κορέα

στα 10

Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα του Sony Hack, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αμερικής παίρνει θέση...

O Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί λάθος την απόσυρση του «The Interview» από τη Sony και ετοιμάζει αντίποινα στη Βόρειο Κορέα

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά από την επίσημη ανακοίνωση του FBI πως τελικά το χακάρισμα των λογαριασμών της Sony και οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα προέρχονται - όντως - από τη Βόρειο Κορέα (κάτι που όλοι γνώριζαν από την αρχή, αλλά η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε πεισματικά), ο Μπαράκ Ομπάμα ονόμασε την απόφαση της Sony να ακυρώσει την έξοδο του «The Interview» στις αίθουσες ως ένα «λάθος».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του χακαρίσματος της Sony μέχρι και την ακύρωση της προβολής του «The Interview»

«Ναι, νομίζω ότι έκαναν λάθος. Δεν μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου κάποιος δικτάτορας μιας χώρας λογοκρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί αν κάποιος είναι ικανός να μας εκφοβίσει να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα μια ταινία, φανταστείτε τι θα κάνει αν δει ένα ντοκιμαντέρ που δεν του αρέσει ή ειδησεογραφικά ρεπορτάζ που δεν του αρέσουν. Δεν είμαστε αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που είναι η Αμερική. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε τους τρόπους και τις συμπεριφορές μας όπως δεν μπορούμε να σταματήσουμε να πηγαίνουμε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα επειδή μπορεί να υπάρξει πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Εύχομαι οι υπεύθυνοι της Sony να με είχαν συμβουλευτεί πριν προχωρήσουν σε δράση. Θα τους έλεγα να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό τέτοιων εγκληματικών επιθέσεων.»

The Interview 607

Οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα ήρθαν ακριβώς μετά τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί στην κινηματογραφική κοινότητα για το προηγούμενο που προκαλεί η απόφαση της Sony να υποκύψει στις απειλές των χάκερς, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε πως η Αμερική «θα απαντήσει ανάλογα... σε μέρος και χρόνο που θα επιλέξουμε», αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως τον Τζος Γουίντον: αντιδράσεις στην απόφαση της Sony ν' ακυρώσει την έξοδο του «The Interview»

«Λέει κάτι για τη Βόρειο Κορέα το γεγονός ότι θα ξεκινούσαν μια επίθεση απέναντι στη Sony εξαιτίας μιας σατιρικής ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σεθ Ρόγκεν», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα δηλώνοντας και την αγάπη του τόσο στον Ρόγκεν όσο και στον Τζέιμς Φράνκο και καλώντας σε δράση για να μην ξανασυμβούν επιθέσεις που θα απειλήσουν ούτε κάποιο στούντιο ούτε την αμερικανική οικονομία.

Οπως αναφέρει το Variety στο ρεπορτάζ του, ο λόγος του Ομπάμα προκάλεσε έκπληξη, καθώς ο Αμερικάνος Πρόεδρος έχει στενές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Sony, Μάικλ Λίντον, ο οποίος υπήρξε και ένας από τους χρηματοδότες του στην καμπάνια του 2004 για τη Γερουσία.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, ο Μάικλ Λίντον μίλησε στο CNN, απαντώντας στον Πρόεδρο, αναφέροντας πως η απόφαση της ακύρωσης της προβολής της ταινίας ήρθε πρωτίστως από τις αίθουσες που αρνήθηκαν να τη φιλοξενήσουν:

«Σε αυτήν την περίπτωση, ο Πρόεδρος, ο Τύπος και τοι κοινό κάνουν λάθος για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες των κινηματογραφικών αιθουσών, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν κάποια ταινία θα παιχτεί ή όχι στις αίθουσες. Βιώνουμε τη χειρότερο κυβερνοεπίθεση στην αμερικανική ιστορία και στεκόμαστε όρθιοι για τρεις και παραπάνω εβδομάδες κάτω από απίστευτο άγχος και δυσκολία, με όλες τις προσπάθειές μας να προορίζονται στο να κρατήσουμε την επιχειρήσεις μας ζωντανές και να προσφέρουμε αυτήν την ταινία στο κοινό. Δεν έχουμε υποκύψει, δεν έχουμε παραδοθεί, έχουμε επιβιώσει. H επιθυμία μας να δει αυτήν την ταινία το αμερικάνικο κοινό παραμένει η ίδια όπως και στην αρχή.»

Διαβάστε ακόμη:

Tags: sony hack