Buzz

«Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου». Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς από τους hackers της Sony.

στα 10

Και ξαφνικά το όλο θέμα με το χακάρισμα της Sony γίνεται πολύ σκοτεινό, μετατρέποντας την έξοδο του «The Interview» με τον Σεθ Ρόγκεν και τον Τζέιμς Φράνκο σε εθνική υπόθεση... ασφαλείας.

«Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου». Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς από τους hackers της Sony.

Μέχρι και σήμερα, τα πιο σοβαρά θέματα γύρω από το χακάρισμα της Sony Pictures που είδε όλους τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της να διαρρέουν στο κοινό, ήταν η συζήτηση γύρω από τη δημοσιογραφική δεοντολογία και το αν η δημοσίευση των πληροφοριών εξυπηρετεί ακριβώς το σκοπό των χάκερς, το πόσο τελικά ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος έβρισε ποιον σε ιδιωτικά e-mails και αν ποτέ θα αποκατασταθούν οι σχέσεις της Αντζελίνα Τζολί με το νούμερο ένα της Sony, Εϊμι Πασκάλ.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Sony Hack.

Το «κουτσομπολίστικο» του όλου πράγματος, όμως, πήρε ξαφνικά μια πολύ σκοτεινή στροφή όταν με μήνυμά τους οι χάκερς απείλησαν όσους προτίθενται να δουν το «The Interview» που βγαίνει στις αίθουσες ανήμερα Χριστούγεννα με το παρακάτω σημείωμα:

The Interview 607

Προειδοποίηση

Θα δείξουμε σε όλα τα μέρη όπου θα προβληθεί το «The Interview» πόσο πικρή θα είναι η μοίρα όσων αναζητούν διασκέδαση στην τρομοκρατία.
Σύντομα όλος ο κόσμος θα δει πόσο απαίσια ταινία έφτιαξε η Sony Pictures Entertainment.
O κόσμος θα γεμίσει φόβο.
Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
Σας προτείνουμε να κρατηθείτε σε απόσταση από τα σημεία εκείνη τη στιγμή.
(Αν το σπίτι σας είναι κοντά, καλύτερα να φύγετε.)
Ο,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες έχει προκληθεί από την απληστία της Sony Pictures Entertainment.
Ολος ο κόσμος θα αποκηρύξει τη SONY.

Διαβάστε ακόμη: «Αιτία Πολέμου» για τη Βόρειο Κορέα το «The Interview» με τον Τζέιμς Φράνκο και τον Σεθ Ρόγκεν

Λίγες ημέρες πριν, οι χάκερς (με την ονομασία «Guardians of Peace» είχαν απειλήσει ξανά τη Sony με νέα πακέτα διαρροών σημειώνοντας πως θα της κάνουν ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» που δεν θα της αρέσει, ενώ στην πρεμιέρα της ταινίας που έγινε κανονικά στο Λος Αντζελες, ο Σεθ Ρόγκεν εξήρε το θάρρος της Εϊμι Πασκάλ, λέγοντας πως «είχε τα αρχίδια να κάνει μια τέτοια ταινία.»

Αν και φανερά συνδεδεμένο με την έξοδο του «The Interview», της ταινίας που βρίσκει τον Σεθ Ρόγκεν και τον Τζέιμς Φράνκο να φτάνουν στη Βόρειο Κορέα προκειμένου να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρα, το χακάρισμα της Sony Pictures δεν συνδέεται με τη Βόρειο Κορέα, σύμφωνα τουλάχιστον με κυβερνητικές πηγές που το αρνούνται, ενώ οι αστυνομικές αρχές που για την ώρα δεν θεωρούν την απειλή ως κάτι «σοβαρό» βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς και μόνο η αναφορα της «11ης Σεπτεμβρίου» στην προειδοποίηση έχει προκαλέσει εθνικό πανικό.

The Interview Poster 607

Η Sony επικοινώνησε με τις αίθουσες που θα προβάλλουν το «The Interview» και τους ρώτησε αν επιθυμούν να συνεχίσουν με την έξοδο της ταινίας, με την αλυσίδα κινηματογράφων Carmike Cinemas να ακυρώνει την προβολή, ενώ η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκε επίσης, την ίδια στιγμή όπου ο Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο ακύρωσαν κάθε προγραμματισμένη προωθητική ενέργεια για την έξοδο της ταινίας.

Μέχρι στιγμής η έξοδος της ταινίας δεν έχει αλλάξει, δεν έχει γίνει καμιά επίσημη δήλωση από την πλευρά της Sony ή των δύο ηθοποιών, ενώ πλέον ολόκληρη η Αμερική παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις. Αναρωτιόμαστε ποιος ακριβώς θα είναι τόσο θαρραλέος ώστε να βγάλει εισιτήριο για να δει το «The Interview» στην αίθουσα μετά από τα παραπάνω...

Διαβάστε ακόμη: