Buzz

«Αιτία Πολέμου» για τη Βόρειο Κορέα το «The Interview» με τον Τζέιμς Φράνκο και τον Σεθ Ρόγκεν

στα 10

Mε επιστολή της στα Ηνωμένη Εθνη, η Βόρειος Κορέα αποκαλεί το «The Interview», την ταινία στην οποία ο Τζέιμς Φράνκο και ο Σεθ Ρόγκεν οργανώνουν χωρίς να το ξέρουν τη δολοφονία του ηγέτη της χώρας, «αιτία πολέμου».

«Αιτία Πολέμου» για τη Βόρειο Κορέα το «The Interview» με τον Τζέιμς Φράνκο και τον Σεθ Ρόγκεν

Στην επιστολή ο πρέσβης της Βορείου Κορέας στα Ηνωμένα Εθνη Τζα Σονγκ Ναμ κατηγορεί τις Η.Π.Α. ότι προμοτάρουν την τρομοκρατία και πως συνηγορούν σε μια πράξη πολέμου, έχοντας επιτρέψει την κυκλοφορία της ταινίας.

«Η άδεια για την παραγωγή και τη διανομή μιας τέτοιας ταινίας που έχει ως θέμά της τη δολοφονία του ηγέτη ενός ανεξάρτητου κράτους θα έπρεπε να θεωρείται ως η πιο απροκάλυπτη προώθηση της τρομοκρατίας αλλά και ως μια αιτία πολέμου», γράφει ο Τζα Σονγκ Ναμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που δηλώνει ότι διάβασε την επιστολή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν άμεση και κατάλληλη δράση ώστε να απαγορευθεί η παραγωγή και η διανομή του προαναφερόμενου φιλμ. Διαφορετικά θα είναι πλήρως υπεύθυνες για την ενθάρρυνση και την προώθηση της τρομοκρατίας.»

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Interview».

2

Ενα μήνα πριν, ο Κιμ Μιόνγκ-τσολ, ανεπίσημος εκπρόσωπος Τύπου της Βορείου Κορέας, είχε εκφράσει πρώτος τις αντιρρήσεις του για την ταινία σε δηλώσεις του στην Telegraph: «Υπάρχει μια ειρωνία στην υπόθεση της ταινίας, αφού παρουσιάζει την απελπισία της αμερικανικής κυβέρνηση και της αμερικανικής κοινωνίας. Μια ταινία για τη δολοφονία ενός ξένου αρχηγού κράτους καθρεφτίζει όλα όσα έχει κάνει η Αμερική στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Ουκρανία. Και ας μην ξεχνάμε ποιος σκότωσε τον Κένεντι - οι Αμερικάνοι. Στην πραγματικότητα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να προσέξει σε περίπτωση που ο αμερικανικός στρατός θελήσει να σκοτώσει κι αυτόν.»

Ο Σεθ Ρόγκεν σχολιάσε καυστικά στο λογαριασμό του στο Twitter πως «Ο κόσμος συνήθως θέλει να με σκοτώσει για τις ταινίες μου αφού έχει πληρώσει 12 δολάρια πριν για το εισιτήριο.»

Το «The Interview» είναι προγραμματισμένο να βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 10 Οκτωβρίου. Και δεν ξέρουμε αν τελικά προωθεί την τρομοκρατία, αλλά η δική του προώθηση αποδεικνύεται μια από τις πλέον αθέλητα ή ηθελημένα επιτυχημένες των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε ακόμη: