Buzz

H Sony ακυρώνει την έξοδο του «The Interview» μετά τις απειλές για τρομοκρατική επίθεση

στα 10

Μετά από την απόφαση των περισσότερων κινηματογράφων που θα φιλοξενούσαν την πρεμιέρα του «The Interview» ανήμερα Χριστούγεννα να την ακυρώσουν από τον φόβο της απειλής για τρομοκρατική επίθεση, η Sony αναγκάζεται να ακυρώσει την έξοδο της ταινίας.

H Sony ακυρώνει την έξοδο του «The Interview» μετά τις απειλές για τρομοκρατική επίθεση

Η απειλή των επονομαζόμενων «Guardians of Peace» - όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους οι χάκερς της Sony - για μια τρομοκρατική επίθεση που θα θυμίσει την 11η Σεπτεμβρίου σε όσους επιλέξουν να δουν το «The Interview», ήταν καθοριστική για το μέλλον της ταινίας αλλά και της ίδιας της εταιρείας.

Ενα - ένα τα σινεμά και οι αλυσίδες κινηματογράφων που θα έπαιζαν την ταινία ανήμερα Χριστούγεννα αποφάσισαν να μην το κάνουν, για να μην διακινδυνεύσουν ούτε την ασφάλεια τους αλλά ούτε και την πιθανότητα μιας άδειας αίθουσας και ενώ η Sony μέχρι τελευταία στιγμή επέμενε πως δεν θα αποσύρει την ταινία, με δήλωσή της αποφάσισε να αναβάλλει την έξοδό της.

Διαβάστε αναλυτικά: «Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου». Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς από τους hackers της Sony.

Ενόψει της απόφασης της πλειοψηφείας των αιθουσαρχών μας να μην προβάλλουν το «The Interview», αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με την προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου έξοδό του. Σεβόμαστε και κατανοούμε την απόφαση των συνεργατών μας και φυσικά μοιραζόμαστε το ενδιαφέρον για την προστασία των υπαλλήλων τους και των θεατών.

Η Sony Pictures υπήρξε θύμα μιας άνευ προηγουμένη εγκληματικής επίθεσης απέναντι στους υπαλλήλους, τους πελάτες και τις επιχειρήσεις μας. Αυτοί που μας επιτέθηκαν έκλεψαν την πνευματική μας περιουσία, τα ιδιωτικά e-mails και ευαίσθητο υλικό, θέλοντας να καταστρέψουν το πνεύμα και το ηθικό μας - εν όψει όπως φαίνεται της εξόδου μιας ταινίας που δεν τους άρεσε. Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από αυτήν την προσπάθεια καταστολής της εξόδου μιας ταινίας και συνεπακόλουθα της ζημιάς στην εταιρεία μας, τους υπαλλήλους μας και το αμερικανικό κοινό. Στεκόμαστε δίπλα στους δημιουργούς της και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα.

The Interview 607

H συζήτηση που προκαλεί η παραπάνω απόφαση είναι μεγάλη, αφού προκαλεί ένα προηγούμενο που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στο μέλλον - ίσως και για λιγότερο σοβαρές αιτίες, δίνοντας ισχύ στους αιθουσάρχες, αλλά και το ελεύθερο σε οποιονδήποτε να μποϋκοτάρει την έξοδο μιας ταινίας για x λόγους. Η Sony σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει πως η ταινία δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα ούτε σε VOD (κάτι που όλοι πίστευαν πως θα ήταν η δεύτερη καλύτερη λύση μετά την ακύρωση της κινηματογραφικής του προβολής), ενώ η βιομηχανία παραμένει ακίνητη απέναντι στο γεγονός περιμένοντας εξελίξεις...

Στο θέμα έχει παρέμβει πλέον και επίσημα τόσο το FBI όσο και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος, με επίσημες πηγές να αναφέρουν πως έχει βρεθεί σύνδεσμος του χακαρίσματος με τη Βόρειο Κορέα και πως οι έρευνες συνεχίζονται πυρετωδώς για να μπορεί η χώρα να κατηγορηθεί και επίσημα παρά τις έντονες αρνήσεις της, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα σε δήλωσή του - πριν την απόφαση της Sony να αποσύρει την ταινία - προέτρεψε τον κόσμο να πάει σινεμά.

Σε μια κίνηση που σχολιάζει καλύτερα από το οτιδήποτε την όλη ιστορία, το Alamo Drafthouse Cinema αντικατέστησε το κενό που αφήνει η μη προβολή του «The Interview» με το «Team America: World Police - 10 Year Anniversary», την ταινία των δημιουργών του South Park που δεν είναι άλλο από μια σάτιρα που φτάνει μέχρι τον πρώην δικτάτορα της Βορείου Κορέας Κιμ Τζονγκ - Ιλ!

Διαβάστε ακόμη: