Buzz

«Αποκάλυψη Τώρα» στο διάστημα

στα 10

Βασισμένο στο «Heart in Darkness» του Τζόζεφ Κόνραντ, το «In Darkness» του Πίτερ Κόρνγουελ φιλοδοξεί να επαναλάβει στο διάστημα τον εφιάλτη που τοποθέτησε στις ζούγκλες του Βιετνάμ ο Φράνσις Φορντ Κόπολα. Χμ...

«Αποκάλυψη Τώρα» στο διάστημα
Θα μπορούσε να είναι και στο...διάστημα!

Γραμμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το κλασικό «Heart in Darkness» του Τζόζεφ Κόνραντ για την σκοτεινή πλευρά της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στην Αφρική γνώρισε μέσα στα χρόνια αρκετές μεταφορές στην τηλεόραση και το θέατρο, με μοναδική και κορυφαία κινηματογραφική διασκευή την «Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Αν ο Κόπολα είχε, όμως, την ευφυή ιδέα να μεταφέρει τον εφιάλτη του Κόνραντ στο Βιετνάμ, ο Πίτερ Κόρνγουελ (με μοναδικό σκηνοθετικό εχέγγυο το «The Haunting in Connecticut» διασκευάζει το βιβλίο τοποθετώντας το σε ένα δυστοπικό σύμπαν στο διάστημα και το μακρινό μέλλον.

Η ανακοίνωση του πρότζεκτ ήταν λογικό να προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον στην βιομηχανία, κυρίως λόγω της χαμηλής αξίας του ονόματος του σκηνοθέτη της (και της ακόμη χαμηλότερης του σεναριογράφου του, Τόνι Τζίγκλιο - «Death Race 2») που θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σύγκριση που προφανώς δεν θα τον ευνοήσει.

Οσο για το ποιοι θα αναλάβουν τους αρχετυπικούς ρόλους του Μάρτιν Σιν και του Μάρλον - Κουρτζ - Μπράντο στη νέα αυτή μελλοντολογική μεταφορά του «Ηeart of Darkness», είναι σίγουρο πως κάθε πρόβλεψη αποδεικνύεται για την ώρα...μάταιη.