Φεστιβάλ / Βραβεία

Animation στη Σύρο για τέταρτη χρονιά!

στα 10

Για τέταρτη χρονιά το animasyros Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων μετατρέπει τη Σύρο στο κέντρο του σύγχρονου animation.

Animation στη Σύρο για τέταρτη χρονιά!
Σκηνή από την ταινία έναρξης του φεστιβάλ «Leonardo» του Τζιμ Καπομπιάνκο

Από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, στη Σύρο, το 4ο animasyros συνεχίζει τις δραστηριότητες του γύρω από το σύγχρονο animation με προβολες, αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια και ένα επαγγελματικό φόρουμ με διεθνείς συμμετοχές.

Ειδικά φέτος, η έναρξη του φεστιβάλ φέρνει αέρα από Χόλιγουντ, αφού η αυλαία θα ανοίξει με το «Leonardo», τη μικρού μήκους ταινία του Τζιμ Καπομπιάνκο της Pixar, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα του φετινού διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ που θα ανακοινωθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Δημιουργοί animation απ' όλον τον κόσμο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα αφιερώματα του animasyros στο Anima Brussels International Festival, το Hiroshima International Animation Festival και το Anim'est Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Ρουμανίας. Ειδικό αφίερωμα του φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια αναδρομή στα 75 χρόνια της της ιστορίας του αφρικάνικου animation, ενώ από εγχώρια αφιερώματα ξεχωρίζει αυτό στο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Be there! Corfu που έκανε πρεμιέρα φέτος στην Κέρκυρα.

Στα φόρουμ του φεστιβάλ, ο Τζιμ Καπομπιάνκο και ο Κάσιντι Κέρτις θα εκπροσωπήσουν την Pixar και τη Dreamworks αντίστοιχα, ενώ το φόρουμε με τίτλο «Η διδακτική του animation» φιλοξενεί το Γιώργο Σηφιανό από το Πανεπιστήμιο Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (ENSAD) της Γαλλίας, την Ρακέλ Κοέλο, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο San Jose State University των Η.Π.Α και τον Μοχάμεντ Γκαζάλα, επίσης καθηγητή αλλά και Διευθυντή του τμήματος της ASIFA στην Αίγυπτο. Παράλληλα, εξέχοντες καθηγητές όπως η Αναστασία Δημητρά, η Ελένη Μούρη, ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης κι ο Πάνος Δραμυτινός θα εκπροσωπήσουν την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αniμasyros 4.0, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σύρου αλλά και φοιτητών από όλη την Ελλάδα, ενώ σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Αθήνας θα παρακολουθήσουν όλη τη διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το αniμasyros 4.0 σε μια ταινία making of, που θα προβληθεί στην τελετή λήξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο επίσημο site του φεστιβάλ.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ είναι δωρεάν .