Buzz

Ανέλπιστα ενθουσιαστικό teaser για το «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ

στα 10

Δεν ξέρουμε αν φταίει το γεγονός ότι στην παραγωγή είναι ο Κρίστοφερ Νόλαν, ή αν ο Ζακ Σνάιντερ θέλησε να κάνει μια ταινία που να μη θυμίζει... Ζακ Σνάιντερ, αλλά το πρώτο teaser από το reboot του Superman, είναι απλά εξαιρετικό!

Ανέλπιστα ενθουσιαστικό teaser για το «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ

Χωρίς ούτε ένα πλάνο σε slow motion, με ελάχιστη δράση και με ένα ύφος που θυμίζει περισσότερο το «Tree of Life» παρά το «Sucker Punch», το teaser έκανε την εμφάνισή του online, δείχνοντας τις προθέσεις του Σνάιντερ και του Νόλαν, για ένα φιλμ που κρατάει αποστάσεις από τις ηχηρές, γεμάτες εφέ καλοκαιρινές ταινίες.

Και παρ ότι κανείς δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι το «Man of Steel» θα έχει κι αυτή την πλευρά, μοιάζει απόλυτα ενθαρρυντικό το ότι η πρώτη ματιά μας σε ένα επερχόμενο blockbuster μοιάζει τόσο χαμηλότονη και ανθρωποκεντρική.

Κι όμως μέσα από την χρήση της μουσικής, τα υπέροχα πλάνα που δείχνουν τον Χένρι Κάβιλ - Κλαρκ Κέντ στην αναζήτηση του εαυτού του και του ανθρώπου που πρόκειται να γίνει, μέσα από το voice over του Κέβιν Κόστνερ που υποδύεται τον πατέρα του, το αποτέλεσμα λειτουργεί άψογα, θυμίζοντας την προσέγγιση του Νόλαν στις superhero movies. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό.

Εχοντας πει όλα αυτά βεβαίως, η αλήθεια είναι, πως η ματιά που μας επιτρέπει το teaser να ρίξουμε στην μεγαλύτερη εικόνα της ταινίας είναι μάλλον περιορισμένη. Δεν θα βρείτε σε αυτό ούτε την Εϊμι Ανταμς που υποδύεται την Λόις Λέιν ούτε τον Στρατηγό Ζοντ του Μάικλ Σάνον, ούτε καν τον αληθινό πατέρα του Superman, Τζορ Ελ. Ο Ρασελ Κρόου που τον υποδύεται όμως ακούγεται τουλάχιστον σε μια διαφορετική εκδοχή του τρέιλερ που κυκλοφόρησε επίσης και την οποία μπορείτε επίσης να δείτε πιο κάτω.

Ακόμη κι έτσι όμως, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο από την έξοδο του φιλμ στις αίθουσες, αυτό το πρώτο teaser, είναι το δίχως άλλο, πολύ καλύτερο απ ότι μπορούσαμε να φανταστούμε. Ελπίζουμε ο άνθρωπος από ατσάλι, να συνεχίσει έτσι...