Buzz

Εικόνες της «Αναπαράστασης» και στην Αθήνα

στα 10

H μεγάλη έκθεση του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution» από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Flix Team
Εικόνες της «Αναπαράστασης» και στην Αθήνα

H μεγάλη έκθεση του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Αγγελόπουλος για πάντα, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου,έρχεται στην Αθήνα, στη The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι).

anaparastasi

Με τα λόγια των επιμελητών της έκθεσης:

Η πρώτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Αναπαράσταση έγινε ο πυρήνας του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως μια κομβική έννοια που συμπυκνώνει και εκφράζει το πώς βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και στην τέχνη γενικότερα, η αναπαράσταση ταυτίζεται με την ανθρώπινη ερμηνεία της πραγματικότητας και της ίδιας της ζωής.

Η έκθεση εξερευνά τις διαφορετικές παραλλαγές και αποδόσεις της αναπαράστασης: την ανασύσταση, την αναθέσπιση και την ανακατασκευή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντλούν έμπνευση από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αγγελόπουλου και στοχάζονται στις μορφές, το περιεχόμενο και τα όρια που συνοδεύουν τη διαδικασία της αναπαράστασης.

anaparastasi

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αναστασίου, Ειρήνη Ευσταθίου, Αντώνης Θεοδωρίδης, Ναταλία Μαντά, Αντώνης Ντόνεφ, Βιβή Παπαδημητρίου, Larry Amponsah, Andrew Pierre Hart, το καλλιτεχνικό δίδυμο Hippolyte Hentgen (Lina Hentgen και Gaëlle Hippolyte), Magdalena Karpinska και Asako Masunouchi.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Momus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Εγκαίνια της έκθεσης: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 20/12/2022-28/1/2023). Ωράρια: Τρίτη-Σάββατο, 12:00-20:00.
Επιμέλεια έκθεσης: Ορέστης Ανδρεαδάκης
Συντονισμός-Παραγωγή: Θάνος Σταυρόπουλος.
Είσοδος: Δωρεάν.

fsggsgs